Mennyit dolgozik valójában egy szakács? (Vírus előtt)
A kérdező szavazást indított:
19 szavazat
1/15 A kérdező kommentje:
Ez a 12-16 munkaóra ez reális lenne? Valaki elmagyarázná?
Mi az, hogy reális? Hogy nem hazudik-e, aki arra szavazott?
2021. ápr. 22. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
3/15 A kérdező kommentje:
Mi a munkabeosztás? Általában egy étterem nyitvatartása 10-22. Ebből, hogy jönne ki a 16? Persze én nem vagyok hozzá értő ezért szerettem volna kérdezni, segítséget kérni.
Mondjuk úgy jön ki, hogy nem nyitásra mennek a dolgozók hanem még előtte, hogy legyen idejük előkészülni
2021. ápr. 22. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
2021. ápr. 22. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
"egy étterem nyitvatartása 10-22. Ebből, hogy jönne ki a 16?"
Ha te tíztől ehetsz, az nem azt jelenti, hogy a szakácsok 9:59-kor még úton vannak, és ők engednek be. Sokszor órákkal előtte be kell menni. De egyébként én sem vagyok szakács.
2021. ápr. 22. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
Bár nem szakács vagyok, hanem cukrász, de leírom, nálunk hogy volt az időbeosztás.
10-kor nyitott a cukrászda. Mi reggel 6-ra jártunk be és összetettük a két kezünket, ha este 7-8 fele haza tudtunk jönni. 9-kor meg zárt a cuki. Akik meg délutánra jártak be (1-re), általában éjjel 1-2 volt, mire végeztek. Tudod, az ételek nem készülnek el maguktól. Hogy nyitásra az ember rendelni/fogyasztani tudjon, már jóval előtte elő kell készülni. Plusz a nap végi takarítás. Gondolom szakácsoknál hasonló a felállás.
Hát így jön össze az a 16 óra.
2021. ápr. 22. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
8/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát. Miután megkérdeztem rájöttem elég nagy hülyeséget kérdeztem :D Kicsit fáradt vagyok látszott is. Persze logikus, hogy az ételeket hamarabb el kell készíteni.
12 ora a nyitvatartasi ido ja.. de 2 oraval elotte legyel ott zaras utan meg pakolj el es takarits egy orat. Persze helyenkent valtozik. Ez a virus meg jot is tett sztem... sokan be voltak ragadva a vendeglatasba, enis. Nem lattam tovabb es nem tudtam vna elkepzelni mas munkat. Most h muszaly volt valtani hat... soha tobbet nem vendeglatozok...
2021. ápr. 24. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
10/15 A kérdező kommentje:
Tényleg ennyire gáz a vendéglátás? Gyerekkori álmom kb 3 éves korom óta szeretnék szakács lenni. Durván hangzik de tényleg. Most leszek lassan 17 éves. Informatikus iskolába jelentkeztem ismerőseim biztatása miatt, megbántam. Szakács volt mindig is az álmom. Azt szeretném folytatni 18 évesen járom ki a 4 éves szakgimnáziumomat. Meg se probáljam ennyire gáz a szak? Felnőttként szeretnék egy családot ez fix. Családtagjaim, jelenlegi barátnőm mindenki bíztat, erőt ad, hogy végezzem el a szakács iskolát miután kijárom a jelenlegit. Szinte heti 4 alkalommal én főzök itthon a konyhában tudok igazán kikapcsolódni, feltölt erővel, jól érzem magam. Aki eddig megkóstolta az ételeimet rosszat nem nagyon mondtak róla max amikor még a legelején voltam. Mások szerint sokat fejlődtem. Az a probléma a vendéglátáson kívül nem nagyon tudom magam sehol sem elképzelni. Ez az egyetlen dolog ami tényleg szívből érdekel. Egész nap eltudok lenni a főzős videókkal, műsorokkal. Szeretek új ételeket megismerni, kritizálni, tanulni.
Kapcsolódó kérdések: