A mostani nehéz gazdasági helyzetben várható, hogy eltűnnek a rossz éttermek és tehetségtelen szakácsok?
Sajnos egyáltalán nem várható, mert minimum nincs összefüggés a gondolataid közt, de ha mégis, az nem ritkán pont fordítva működik.
Mondok egyet az ezernyi okból:
A nehéz gazdasági időszakot is jobban túlélik azok, akik eddig is, most is, ezután is lopnak, csalnak, szarból építenek várat, és lehúzzák a vendéget.
Pont a -vendégek számára is - nehéz gazdasági helyzet miatt még a korábbinál is kevesebben fizetik meg a minőséget. Legyen sok, legyen olcsó, ennyi az igény.
Egy jó szakács meg nem fog azért elkurvulni, mert van egy pár hónapos hullámvölgy, és nem fog elmenni 280 órát robotolni 200.000 ft-ért!
A putrik meg csak a hulladék munkaerőt tudják megfizetni!
Amúgy se olyan egyszerű jó szakácsot felvenni!
Én nem nagyon látom a munkanélküli tömegeket, akikben csak úgy kedvére válogathat egy munkáltató.
Vagyis vannak páran, de a munkáltató -visszaélve a helyzettel- mocskosul ki akarja zsákmányolni őket, és ezen a ponton bukott is a minőség!
Még ha el is megy egy normális szakember egy ilyen lehúzós putriba, feketén dolgozva, fele bérért ős csak moslékot fog gyártani, mert ennyi fér bele!
Ha meg kicsit is normalizálódik a helyzet, ugyanúgy kimegy mindenki külföldre. Egy munkaadó örülhet, ha talál olyan munkavállalót, aki időben bejár dolgozni, nem alkesz és/vagy drogos, és nem lopja ki a szemét!
Az ilyen egyszerű kifőzdék, menüs éttermek stb esetében, ahol szar a kaja 90%-ában nem a szakácsa rossz, hanem a tulaj smucig. A szakács csak utasítást követ, lefőzi a szar alapanyagból, aminek beszerzésébe nincs beleszólása, a nem általa alkotott "étlapról" a kommersz ételeket.
A rossz gazdasági helyzet inkább azt okozza, hogy még több étterem fog az alapanyagokon és a minőségen spórolni, persze ne legyen igazam.
Én azért bízok benne, hogy kicsit kititsztul a piac, és az egyszeri szerencsepróbáló éttermek (0 minőség, de turistaközpontban, szóval turistakopasztás a lényeg) látják h nincs bevétel átnyergelnek más, nagy haszonnal kecsegtető bizniszbe.
Akik meg élvezettel csinálják, remélhetőleg megmaradnak.
Azért akinek volt esze, az kiszállításra állt át. Én az összes kedvenc éttermemből tudok rendelni. Igaz h sok pincérüket kirúgták, de a szakácsokat biztos nem. Aki nagyon maradi és nem képes egy 30 perces regisztrációs folyamaton végigmenni aWolton meg a Netpincéren.. hát lehet h finom kaját főzött, de sajnos aki lemarad kimarad. Ez a 21. század. Ha nem tudsz beregisztrálni a Woltra, esélyes h nyugdíjba kéne menned...
Lehet, hogy tévedek, de szerintem vidéken - ebből is inkább ahol falcvakba is szállítanak - ott kifejezetten jó a kaják minősége és a mennyisége. A falusi embernek nem lehet kiszúrni a szemét jelképes kajákkal. Háziasabban főznek és emberesebben porcióznak.
Több megyében így tapasztaltam.
Igen, rosszul gondolod, ezt magyarázzuk már vagy 5-en.
"ezek szerint a kókler is kap legalább ennyit."
Mármint mi szerint? Miből következtettél erre?
Tényleg őszintén kérdezem, hogy jött ez ki, mert én csak azt látom, hogy megint nincs összefüggés a gondolataid között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!