Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Az étteremben miért viszik el...

Az étteremben miért viszik el rendelés után az étlapot?

Figyelt kérdés

Most olvasom, hogy a covid miatti bezárás és csőd miatt sír az a Váci utcai étterem ahol átverték a vevőket. A módszer az volt, hogy amikor a vendég rendelt, utána elvitték az étlapot, majd amikor reklamált a horribilis számla miatt, akkor már egy másik fajtát hoztak ki, amin csodák csodájára már stimmeltek az árak a brutális számlán lévővel. A hatóságok persze nem tettek semmit, valószínűleg ők is le voltak fizetve, pedig könnyen bizonyítható lett volna a csalás.

De ha a vendég rendel, akkor a pincérek szinte mindíg elviszik az étlepot, amit én például nagyon nem szeretek egyébként sem, mert ha akarnék még valamit, akkor már nem tudom, hogy mi van és mennyiért. Miért csinálják ezt? Voltam már pár étteremben, ahol hagytak egyet és ez nagyon szimpatikus volt, de a legtöbb helyen elvitték rendelés után. Ilyenkor mindíg aggódtam, hogy vajon ugyanazt kapom vissza, vagy egy másikat, más árakkal, ha esetleg át akarnának verni.

2021. ápr. 18. 09:21
 1/6 anonim ***** válasza:
86%

Hogy kenyelmesebb legyen. Altalaban pont annyi a hely, hogy mindenki elfer egy szett evokeszlettel, es kesz is. Nem kell tologatni az etlapot hova ferjen, nem kell nezni a pincernek hova rakja az etelt.

De! Mindig kerheted, hogy egyet hagyjon ott, es sok helyen keres nelkul is hagynak egyett.

Az hogy neked nincs szad kerni, nem az etterem hibaja.

Masreszrol meg, azert mert egy etterem ezt csinalta, most nem kell osszeeskuves elmeleteket kitalalni, hogy az osszes ilyem.

2021. ápr. 18. 09:32
 2/6 anonim ***** válasza:
4%

Ha elviszik, az szimpla lopás. Már itt nem stimmel a dolog, értelmetlen lopni, haszon reménye nélkül. Minek, 2 db papír lapért?

A hatóságnak is elég nagy kockázat, ha semmit nem tesznek, mert a fogyasztóvédelem, és a nav is beszállhat a dologba, teljesen értelmetlen lenne, ha valós bűncselekmény, vagy szabálysértés miatt nem kezdenének eljárást.

A lefizetés teljesen nonszensz, hiába a "horribilis" számla, a kettő közötti különbség max zsebpénznek jó, a tulajnak! Mi lehet a különbség?!

Pár száz forint? Vagy néhány ezres?!

Azért az elég karcsú lenne tucatnyi rendőr, és rendőrtiszt lefizetésére, vagy közvetlen feljelentés esetén egy egész ügyészség lefizetésére.

Ez, mondjuk egy quaestor botrány kaliber, ott 220 milliárdot loptak el. Abból már telik ilyesmire.

Sokkal valószínűbb, hogy ez a hír is a hírek azon 99,5 %-a közé tartozik, ami kisebb vagy nagyobb mértékben hazugság.

Maximum olyat tudok elképzelni, hogy ez az "étlap" valami elvihető gagyi szórólap, amiből ezreket nyomtatnak ki, és pont arra való, hogy terítsék.

Ezen lehettek valami akciós árak, amik már lejártak.

Valószínűleg pont ezért nem tesz egyik hatóság se semmit, mivel nincs jogalapja semmiféle eljárásnak.

2021. ápr. 18. 09:36
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nincsen annyi étlap, ahány szék(vendég) és ne foglalja a helyet, ne legyen útban az asztalon, amikor hozzák ki az ételeket. Ahogy már írták is, kérésre ott szoktak hagyni egyet. Illetve normális éttermeknél mind az interneten mind a bejárati ajtónál ott szokott lenni az étlap árastul kitéve.
2021. ápr. 18. 10:21
 4/6 anonim ***** válasza:
96%

Több okból viszik el. Pl. ahogy az első írta, kevés a hely az asztalon. Plusz nincs annyi étlap, ahány vendég. Meg az étlap egy kommunikációs eszköz is, amíg nyitva van, addig olvasgatod, ha eldöntötted, mit akarsz, akkor becsukod, odamegy a pincér, és megkérdezi, mit választottál. Ha ott van az asztalon, akkor nem tudja eldönteni, hogy csak úgy olvasgatod, vagy szeretnél is valamit. A desszertnek a legtöbb helyen úgyis külön desszertlap van.

De bármikor szólhatsz, hogy kérnéd az étlapot megint, vagy hogy alapból hagyja ott. Ez nem egy különleges kívánság, a pincér megérti.

2021. ápr. 18. 10:29
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Azért, hogy ne foglalja a helyet. De egyébként ha étterembe megyek, akkor mindig kérem a pincértől, hogy hagyjon itt egyet. Ha esetleg evés után kérnék meg desszertet, vagy innék még valamit stb.
2021. ápr. 18. 22:26
 6/6 Sunshinedoll ***** válasza:
79%

Hogy elférj az asztalon kényelmesen és hogy ki tudják adni más vendégeknek is, ha esetleg nagy a forgalom. Egyébként meg lehet ám szólalni, hogy hagyjon ott egy étlapot, hátha megkívánsz még valamit. Én mindig így szoktam, és akkor ott hagyják. Van olyan is, hogy alapból felajánlják, hogy egyet ott hagynak.

Vagy ha nem is hagyja ott, bármikor szólhatsz nekik, hogy hozzanak egyet. Nem olyan nagy tragédia ez szerintem.

2021. ápr. 19. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!