Lecsóautomata? Üzemeltet valami cég ilyet?
Van egy csarnokom, ahol dolgozik nekem pár lakatos/hegesztő, régi összeszokott csapat. Viszont 2-3 alkalommal hetente lecsózást rendeznek, és ez nem fér bele a fél órás szünetbe. Lehet hogy gazdaságosabb lenne üzemeltetni egy ilyen automatát.
Arra gondoltam, hogy ne legyen egyhangú, kellenének különféle opciók, pl. hagymás, inkább paradicsomos, csípőspaprika előválasztógomb, +kolbászdarabkák, vagy +szalonnakockák.
Létezik ilyen?
Szerintem roppant szűk a keresztmetszete azoknak a halmazoknak, amikben egyikben az automatából vásárló emberek vannak, a másikban a lecsót szeretők! :D
Én legalábbis ha 3 ft-ért adnák se vennél automatából lecsót. :)
Egyébként is, ezeket a külön opciókat hogy gondoltad?
Mert ha külön készen van mondjuk kipirítva a szalonna, kolbász, megpárolva egy alap lecsó, és abba mennek bele a különféle dolgok, az messze nem olyan, az nem egy összefőtt étel, hanem egy összedobált legó.
(Ráadásul kézzel ezerszer finomabban hangolható a só, a csípős, stb...
Mondjuk van egy alap lecsó alap só mennyiséggel, natúron fogyasztva jó, de szalonnával kolbásszal negyed annyi só kellene bele, mert ezekből nagyon sok kiázik)
Ha meg akkor helyben főzné meg az automata, (mondjuk ez alapból hülyeség, egy ilyen gépet összerakni annyi kísérletezésbe, energiába, pénzbe kerül, hogy a várhatóan gyér kereslet miatt elkezdeni is hülyeség lenne)
Szóval ha helyben készítené az automata, akkor nem sok különbség van aközött, hogy a gép csinálja, vagy az emberek csinálják.
Maga a főzés alapból 1 emberes, tehát a többi attól dolgozhat, hogy 1 ember dolgozik azzal a néhány adag lecsóval 5 percet.
Na ez a másik, hogy fél órába lehet, hogy szűkösen fér bele, de azért nem száz adagokról beszélünk, pár ember lecsója hipp-hopp megvan.
Ha vagy velük olyan viszonyban, hogy szerinted üzletileg megérné szétb@szni egy ilyen szocializáló , csapatépítő szokást, én azt érnél el náluk, hogy mindent full előkészítve hozzanak be a munkahelyre. Otthon vágjanak össze mindent! (Tökmindegy, hogy levet ereszt pl a paradicsom, párolás közben is ugyanúgy kieresztené, szóval erre nincs ellenérv)
Minden 100%-os konyha- és sütésre kész állapotban, feldarabolva minden.
Amíg kiolvad a szalonna, vagy pirul a hagyma, addig is lehet dolgozni, de konkrétan egy 1 embernek maximum 5 perces munkája, amit effektív ráfordít, mert csak sorrendbe bele kell dobálni egy lábasba a cuccokat, meg néha 5 másodpercig keverni.
Szóval elhiszem, hogy ge-i profik hegesztésben, hát én meg főzésben vagyok az, mondjuk egy 5-10 adag lecsóval (ha összedarabolva kapok mindent) fizikailag konkrétan kb 1 percig dolgozok, (másnaposan max másfél) ebben már a beízesítés is benne van, a többit elvégzi a tűzhely.
Úgyhogy előkészített cuccokból egy amatőrnek se művészet 5 perc melóval összedobni.
Alapból nem az ebédszünet kezdeténél kell elkezdeni főzni.
Előtte fél órával odadobni pötyögni, néha ránézni, mire ebédszünet van, addigra kész a kaja...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!