Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Az emberek többsége lenézni a...

Az emberek többsége lenézni a vendéglátósokat? 20/F

Figyelt kérdés
Az a tapasztalatom hogy úgy tekintenek rá aki ebben dolgozik hogy ez maradt neki , majd jól tönkreteszi magát. Én most végeztem ezen a szakon és bár nem tudom tanulok e még tovább, én nagyon élvezem. Mixer ként dolgozom. Elismernek a kollégáim hogy fiatal létemre mennyire talpraesetten dolgozok, szeretek vendégekkel beszélgetni bírom is . Jó nem mondom hogy nem lehet benne kiégni, nyilván én is szeretnék előre lépni vagy saját vállalkozást idővel. Viszont Anyum meg az összes ismerős, hogy hát de egy egyszerű pincér akarsz lenni még ilyenekkel jönnek. Ilyenkor mérges vagyok milyen alapon kritizálnak olyan munkát amiben nem dolgoznak mintha irodában érdekesebb lenne dolgozni. Már nem sértésnek elnézést csak arra mondom valakinek ez valakinek az.
2021. márc. 19. 15:03
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
59%
11-es. Ez attól függ ki milyen személyiség. Nekem a vendéglátó a világ legnehezebb munkája lenne. Gátlásos vagyok, zavar ha mások néznek munka közben. Kinek mi az élet könnyebb vége.
2021. márc. 19. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
X nem azért nézi le Y-t mert Y az, ami, hanem azért mert X felsőbbrendű mindenkinél, időnként saját magánál is. Beszéltem olyan szakmunkással, aki az orvost is lenézte, mert amit az orvos 10 évig tanult, azt ő megtanulta 3 év alatt.
2021. márc. 19. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 anonim ***** válasza:
15%
Régen is lenézték, ha olvasgatsz 19. századi költeményeket mind arról szól, hogy a részeg legények megbasszák a kocsmárosnét és hasonlók (persze szép romantikus virágnyelven megfogalmazva). Manapság a sajnálat a jobb szó - s főleg azért, mert nem építhető rá életpálya. Ez a diplomás álláslehetőségekre valóban elmondható, de számos szakképesítésről is, hogy mondjuk pályakezdőként szerelő, 10 évvel később műszakvezető aztán mondjuk 20 év múlva a tapasztalatait felhasználva tanácsadó valaki, de az idegenforgalomban a szobalány örökre szobalány, a pincér pedig pincér marad, ritkán lépnek elő magasabb szellemi pozíciókba, legfeljebb jobb éttermekben vagy hotelekben kezdenek dolgozni.
2021. márc. 19. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:
67%
#4 A "talpraesett" tartalmaz némi eufemizmust.
2021. márc. 19. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:
64%

Nem tudom mennyire vigasztal, de életemben nem néztem le vendéglátóst a munkájáért és ezt a kiterjedt baráti körömről is elmondhatom.

Így aztán először értetlenkedtem a kérdésen és a további magyarázat sem győzött meg.

2021. márc. 19. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 A kérdező kommentje:
14 es. Ez azért nem úgy van. Elég könnyen lehet előre lépni étteremvezetonek is akár, ha elhivatott az illető
2021. márc. 19. 21:59
 17/21 anonim ***** válasza:
47%
Nem
2021. márc. 20. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Én senkit nem szoktam lenézni a munkájáról. Sokszor mondják a tanárok, némely szülők is, hogy tanuljál tovább, mert senki leszel, és mehetsz *insert valamilyen lenézett munka*-nak.


Szerintem emiatt simán érezhetitek magatokat lenézve, mert a társadalom szemében csak az ér valamit, aki x évet tanult. Amikor viszont éjjel 11 órakor járok a városban, és azt látom, hogy valamelyik putri dél-pesti téren utcaseprők dolgoznak, akkor elgondolkozok... hány elkényelmesedett diplomás tudná akár egy napig is ezt csinálni, minimálbérért? (és ez most nem kisebbségi komplexus, vagy ilyesmi, hisz egy mérnök, orvos, stb. is fontos, sokszor nehéz munkát végez)


Én igyekszem mindig kedvesen kommunikálni a vendéglátósokkal, mert tudom, hogy mennyire fel tudja dobni őket, ha végre valaki nem egy "sajtburger lesz"-el köszön.

2021. márc. 23. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
#16 Ez nem csak az étteremláncokra vonatkozik? Magán étteremben mennyi az esély az előrelépésre, (rangban, nem Ft-ban)?
2021. márc. 23. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 A kérdező kommentje:
19! A felszolgálók aki tényleg elhivatott és nem muszajbol csinálja és elhivatott, nem egy kollégám lépett előre. Lettek etterem/bárvezetők, jobb helyekre mentek szállodákban irodába is. Aki tényleg szereti amit csinál annak nagyon jó esélyei vannak, csak nyilván kevés ilyen van. Nyilván étterem más tészta de ott is vannak vezetői pozíciók vagy elmegy más vendéglátó egységbe.
2021. márc. 23. 10:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!