Be lehet menni az ettermekbe elvitelre kerni?
Nem tudni.
Csak reménykedhetünk, hogy ma kiderülnek a szigorítás részletei.
Én is ezen morfondírozom, mert elviekben szolgáltatásnak számít.
Hát kíváncsi leszek.
És a kivételek között sem szerepel. Vagy élelmiszerboltnak számít???
Igen, nekem is eddig ez volt az egyetlen megoldás, ha éttermi kaját akartunk, hogy bementem érte amikor arra jártam, hozzánk senki nem szállít ki. :D
Jó lenne ha tisztázódna végre.
Ma legfrissebb kormányinfo:
"Az élethez szükséges szolgáltatások – így például az élelmiszerboltok és a tavaszi kerti munkához szükséges eszközöket áruló boltok - nyitva lesznek. Minden másnak, így az éttermeknek, kaszinóknak, szállodáknak, műszaki- és szórakoztatócikkeket árusító boltoknak is be kell zárniuk."
Ti ezt hogy értelmezitek? Én úgy, hogy kiszállítás sem lehet. :(
Ismét egy "tökéletes" megfogalmazás.
Hiszen idáig sem lehettek nyitva az éttermek, szállodák.
Egy-egy ilyen kihirdetés után kellene egy GYIK lehetőség, hogy ténylegesen érthető legyen a rendeletük.
De épp ez az, a "be kell zárni" az jelentheti azt is, hogy szünetel a munka, és jelentheti azt is, hogy látogatót/vásárlót nem fogadhatnak.
Én múzeumi dolgozó vagyok, a múzeumok is zárva vannak, de zajlik a munka, mindenki melózik ugyanúgy, csak a látogatók nem mehetnek be az épületbe.
Vajon most épp mire gondolt a költő?
Én abból gondolom, hogy bezár, tehát nem szállíthat ki, hogy egy lapon említi a kaszinókkal. Azok eddig nyitva lehettek (ki érti, miért...). De ugyanez igaz a többire is.
Na, meglátjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!