Adtok borravalót a futárnak ha amúgy volt díja a házhozszállításnak is?
Ha nála fizetek, akkor mindig kerekítek, pl. 7390re adok 7500at. Ha előre fizetek, de nagy csomag, akkor is szoktam adni, mert segít a teraszig becipelni. (Legutóbb a hűtőnél adtam egy ezrest, kisebb dolgoknál 500.)
Ha előre fizetek és kis súlyú, akkor nem szoktam adni. Hozzánk elég sűrűn járnak futárok, jóban vagyok velük. Szerintem ez tipikusan olyan szakma, ahol nem szégyen a borravaló. A fodrásznál sem kérjük vissza az aprót.
29/N
Közben észrevettem, hogy ez az ételkiszállításra vonatkozik. Nekik megadom a 10%ot, így illik (főleg most).
29/N
Ha tudok előre kifizetem kártyával, a szállítási díj erre (is) van.
Ha viszont csak kp-val tudok fizetni akkor mindig kerekítek (pl. 1790 Ft a kaja akkor nem kérek vissza a 2000-bő).
Én tisztában vagyok vele, hogy a kiszállítás egyrészt kényelmi szolgáltatás, másrészt a munkáltató a futárok fizetését a borravaló létezésével kalkulálva állapítja meg jó alacsonyra.
Akinek van pénze ahhoz, hogy az ajtajáig hozza valaki az ételt, ne legyen zsugori +200Ftra se.
Egyébként meg kell kérdezni, hogy a kiszállítási díj kinek jár. Az esetek túlnyomó részében a futár ebből semmit se lát, max. a munkahely belead a benzinpénzbe (amit természetesen a futár a saját járművével végez).
Az egyetlen kivétel a Wolt, ott az oldal és nem az étterem állapítja meg a díjat és a futárokhoz jut a cég jutalékán felüli rész. Ők tapasztalatom szerint nem is várják el.
Egyszerű a történet: ha csak pont annyira van égethető pénzed, hogy a kaja meg a kikerülhetetlen díjak kijöjjenek, de a borravaló már fájna, akkor nem vagy olyan anyagi helyzetben, hogy étteremből bármit is rendelgess.
A 900-as kiszállítási díj elég extrém példa, hacsak nem Bivalybasznád-alsón laksz és 25 km-re van tőled az étterem. Akkor így jártál.
Abban is tévedésben vagy, kérdező, hogy nálad csak az étel számít bele a szolgáltatás vélt értékébe. Mert amúgy saját lábon is elballagna hozzád a doboz vagy hogy képzeled? Természetes, hogy a házhozszállított étel drágább, mintha te mennél az étterembe.
Ahol egyébként szintén természetes a borravalózás...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!