Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Adtok borravalót a futárnak...

Adtok borravalót a futárnak ha amúgy volt díja a házhozszállításnak is?

Figyelt kérdés
Amikor egy 2-3 ezer forintos rendelés mellé még külön 500-900 forint a házhozszállítás, akkor nekem már elég nehezemre esik még párszáz forintot a futárnak is odaadni, bármennyire is értem a borravalózás mögötti ideológiát.
2021. febr. 7. 15:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
87%
Nem szoktam adni
2021. febr. 7. 18:59
 12/15 A kérdező kommentje:

ma 18:42

A kérdés pont arról szól hogy nem anyagilag fáj, hanem lélektanilag, az is csak akkor, ha amúgy volt külön díja a kiszállításnak. Amúgy nyilván tök természetes hogy az ember egy 4500 forintos számlára szó nélkül adja az 5ezret a futárnak.

A 900 forint sem extrém példa, hanem teljesen átlagos. Budapest 2/A kerülete, ha valóban érdekel, nézz utána.

2021. febr. 7. 19:54
 13/15 anonim ***** válasza:
85%

18:15 vagyok. Én számtalanszor találkozom 900 vagy még drágább kiszállítási díjakkal. Sőt szívesen fizetnék is többet egyes olyan éttermeknek, akiknek kívül esünk a szállítási területükön, de ismerem és nagyon kedvelem őket. De pl. van egy bisztró, amiből a Wolt 500 Ft-ért, a Netpincér 800-ért szállít.

Szerintem viszont inkább elfogadható az, ha valakinek nagyon számolnia kell a garast és azért nem fizet, mint az, aki megtehetné, de nem teszi meg. Az abszurd, hogy valaki azért ne rendeljen ételt, mert a borravalóra már pont nem telik, hisz ő is lehet olyan helyzetben, hogy nem érkezik főzni, esetleg nem tud kimenni a lakásból alapanyagért. Sose értettem, hogy a rászorulóbbat miért kell büntetni vagy még jobban éreztetni vele a nyomorát.

De visszatérve, én nem látom a logikát abban, ha valaki megtehetné, de a kis rendelési érték miatt nem teszi meg, hiszen az energiabefektetés/futár nézőpontból inkább az van, hogy a futár egy kis valamiért megy jó nagyot, míg ha nagyértékű rendelést visz, akkor legalább egy értelmes mennyiségű valamiért dolgozik, még ha az nyilván nehezebb is.

2021. febr. 7. 21:45
 14/15 anonim ***** válasza:
87%
Mivel mindig elvárják, hogy én menjek le az épület elé ezért nem is szoktam adni. Kifizettem a szállítást és nem kaptam semmi többlet szolgáltatást. Így szerintem nem várható el az sem, hogy több pénzt adjak.
2021. febr. 7. 22:33
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem még nem volt rossz tapasztalatom ételfutárral (csomagküldőssel igen). Pedig nálunk is a negyedikre kell felmászni gyalog, senkinek soha eszébe nem jutott lerendelni engem az emeletről. Ez nem többletszolgáltatás, nekik a lakásajtóig kell szállítani. Én a helyedben biztosan panaszt tennék, ahogy azt szoktam is egyes szemtelen csomagkiszállítóknál. (21:45 voltam)
2021. febr. 7. 22:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!