Adtok borravalót a futárnak ha amúgy volt díja a házhozszállításnak is?
ma 18:42
A kérdés pont arról szól hogy nem anyagilag fáj, hanem lélektanilag, az is csak akkor, ha amúgy volt külön díja a kiszállításnak. Amúgy nyilván tök természetes hogy az ember egy 4500 forintos számlára szó nélkül adja az 5ezret a futárnak.
A 900 forint sem extrém példa, hanem teljesen átlagos. Budapest 2/A kerülete, ha valóban érdekel, nézz utána.
18:15 vagyok. Én számtalanszor találkozom 900 vagy még drágább kiszállítási díjakkal. Sőt szívesen fizetnék is többet egyes olyan éttermeknek, akiknek kívül esünk a szállítási területükön, de ismerem és nagyon kedvelem őket. De pl. van egy bisztró, amiből a Wolt 500 Ft-ért, a Netpincér 800-ért szállít.
Szerintem viszont inkább elfogadható az, ha valakinek nagyon számolnia kell a garast és azért nem fizet, mint az, aki megtehetné, de nem teszi meg. Az abszurd, hogy valaki azért ne rendeljen ételt, mert a borravalóra már pont nem telik, hisz ő is lehet olyan helyzetben, hogy nem érkezik főzni, esetleg nem tud kimenni a lakásból alapanyagért. Sose értettem, hogy a rászorulóbbat miért kell büntetni vagy még jobban éreztetni vele a nyomorát.
De visszatérve, én nem látom a logikát abban, ha valaki megtehetné, de a kis rendelési érték miatt nem teszi meg, hiszen az energiabefektetés/futár nézőpontból inkább az van, hogy a futár egy kis valamiért megy jó nagyot, míg ha nagyértékű rendelést visz, akkor legalább egy értelmes mennyiségű valamiért dolgozik, még ha az nyilván nehezebb is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!