Társasház X-edik emeletén laknál, nincs lift és az ételfutár nem hajlandó felhozni a kaját, akkor adnál borravalót?
10-en hogyhogy nincs lift?
Természetesen nem adnék.
Viszont ha felhozná, duplán adnék. Igazából ha rám telefonál, megkérdezném, mennyiért hozná fel.
Ételfutár vagyok, a 10-re is felvinném a kaját ha nem működik a lift. Bar sanszos hogy nem kapnék levegőt egy ideig. Akkor érzem magam kicsit furcsán, mikor a címzett elvárja hogy hívjam fel telefonon, és nem ad borravalót. Elvégre a telefonálás nekem is ugyanúgy pénzbe kerül, mint bárki másnak.
A kérdésre viszont nem tudok válaszolni mivel nem nagyon szoktam ételt rendelni, nem voltak jó tapasztalataim. (Legutóbbi: hideg pizza kevés feltéttel, rossz címre)
Ja, bocs, értem... hát azért nem mindegy, hogy első emelet, vagy negyedik..
Amúgy lehet, hogy adnék neki vagy 3 forintot, de minél magasabb az emelet, annál kevesebbet.
Mivel nekem kell visszacipelni a pizzát mondjuk a 4-re.
Ahol tulajdonképpen a címem van, amit megadtam a rendelésnél.
Nem házszámot adok meg, hanem emelet, ajtót. Az a lakásom, az a címem, oda kérem a megrendelést.
Ha nem oda kapom, az nyilván erőteljesen meglátszik a borravalón.
Ha nincs kedvem lépcsőzni, azt is meggondolom, átvegyem e.
A futár kap valamennyi alap fizetést, ha 90%-ig hozza a címre a kaját, elégedjen meg azzal.
Ha én 90%-osan végzem a munkám, lehet, hogy jövőhéten már nem kell bemennem dolgozni.
Függ az emelettől, futártól, attól, miként reprezentálja.
Van egy futár, aki rendszeresen hoz nekünk kaját. Vele van egy megállapodásunk, mert iszonyat sok címe van és rohan. Sosem hozza fel a másodikra sem. Csönget, beengedem, lerakja a szajrét a kapun belül, távozik. Én elkövetkező 1 órán belül lecsoszogom a hálóköntösömben és mamuszkámban. Ő minden kiszállításért "kap" egy 100ast, mert mindent elkövet, hogy időben, és jó kaját kapjak. Amikor rossz kaját adtak, és látta, mást rendeltem, hozott valami engesztelő extrát. Neki minden év elején adok. Évente kb 100x rendelek tőle. Ezért 100x100 = 10 ezeret kap év elején. Plusz, ha valamit nem jól számoltunk el, nála már van hitelem. Írja, hogy ennyivel lógok. Utalom a számlájára. El van intézve.
Ha nekem azonnal le kell mennem, akkor felöltözöm, ami kb 5 perc, addig vár. Ha nyafog, hogy így-úgy, akkor megmondom, hogy nekem is időbe kerül lejönni és neki is időbe kerül felmenni. Ezt az időt nem lehet megspórolni. Adok neki borravalót, de hozzá teszem, ezt azért kapja, hogy legközelebb maga jöjjön fel, és így mindketten nyerünk időt is és költségeket is.
Nálunk van olyan futárszolgálat, ahol eleve benne van a borravaló az árban. 2 házszámmal odébb 200 forinttal olcsóbban szállítanak. Na nekik sosem adok borravalót :)
Természetes, hogy lemegyek érte.
Nálunk eleve kulcsal nyitható az ajtó, így ha akarnám se tudná az ajtónk elé hozni, maximum a társasház bejáratáig.
Vásárolni meg neten szoktam, kártyával fizetek. A 350 Ft-os szállítási díj meg ezért van kitalálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!