Mi a különbség a pincér és a felszolgáló között?
11!
Megegyszer, ugyanaz a kettő. Max az teveszt meg, hogy sok helyen külön fizetopincer van, ez esetben ő az egyetlen, akinél fizetni lehet.
12-esnél a pont!
Elegánsabb, nagyobb helyeken van külön fizető pincér, ő csak a pénzzel bánik, a többi pedig felszolgál, leszedi a használt terítéket, felveszik a rendelést...
És olyan helyen még van külön főpincér, aki felügyeli az összes többit, és ha a vendégnek bármilyen különleges óhaja, vagy éppen panasza van, akkor nem a séfet kéri, hanem a főpincért
Ez nem feltétlen a hely eleganciájától függ. Mi egy pár éve rájöttünk a főnökömmel, hogy jobban megy a munka, ha felosztjuk. Én vagyok a helyettese, vagyis egyikünk mindig ott van, úgyhogy ha nagy a stressz, akkor egyikünk a koordinátor: köszönti és leülteti a vendégeket (de mondjuk ez opcionális, ha nem bonyolult, mert mondjuk előre foglaltak, akkor ezt simán megteheti a tanuló is, hisz ott a lista, hogy kinek melyik asztalt szánjuk). Aztán valaki felveszi az italrendelést, valaki elkészíti az italokat, valaki kiviszi. Aztán a kajarendelést megint a koordinátor csinálja, valaki kiviszi, aztán a koordinátor megy oda érdeklődni, hogy ízlik-e, hozhatunk-e még valamit. A desszertet megint mindegy, hogy ki kérdezi, végül a fizetés általában megint a koordinátoré.
Ez azért alakult ki, mert egyrészt sok tanulóval dolgozunk, akik nem biztosak mondjuk abban, hogy milyen allergéneket tartalmaz a kaja, másrészt furán asszimetrikusan szeretnek leülni a vendégeink, az étterem egyik oldala nagyon kedvelt, a másik nem, szóval nem lenne igazságos felosztani a placcot.
A koordinátor egyébként nem csak azt csinálja, amit eddig leírás, hanem tényleg koordinál is, mert húzósabb estéken van fél-wgy óra, amikor tényleg egyszerre van minden, olyankor rendezni kell, hogy Julia, te most a 12-es asztalnál kérdezd meg a desszertet, Peter, te maradsz az italoknál, főnök, itt a 20-as kajája, visszafelé mwg álljon meg a 21-esnél, úgy látom, ott el lehet még egy üveg bort adni.
Nagyon jól működik a dolog így, ha meg mindketten ott vagyunk a főnökkel, akkor sorsot húzunk, hogy ki játssza a koordinátort.
De ha egy laza szerda délben semmi nincs, akkor én simán felosztom a placcot, balra csinálja a tanuló, jobbra én (vagy fordítva), hagy tanuljanak a gyerekek.
14!
Szuper. Konkrétan ennek mi köze van a kérdéshez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!