Miért viszi el a pincér az étlapot rendelés után?
Hát nálunk ha sok a vendég nincs elég étlap mindenkinek meg alapból meg van mondva, hogy el kell vennünk.
Másrészt ha viszem ki a kaját eleve a telefon kocsikulcs az asztalon van hagyva plusz ha még ott hagyom az étlapot az asztalon esélyem nincs normálisan letenni a kaját. De van olyan aki szól, hogy egyet hagyjak ott akkor nyilván ott hagyom.
1. Az étlap nem olvasni van ott, hanem hogy lehessen belöle rendelni.
2. A másik asztaloknak is kell étlap a rendeléshez.
3. Az asztalon nincs akármennyi hely.
4. A legtöbb ember rendel és utána nem kell neki.
5. Ha neked szükséged van még rá, akkor egyszerüen sz´lsz és megkéred, hogy ne vigye el!
Ha olyan helyen jársz, ahol van dögivel, akkor azért szedik be, mert kevés a hely az asztalon. Normál helyen van az asztal közepén egy direkt erre odatett tartó, amiben egy mindig van. Amikor leszedik a tányérokat, általában a pincérek mindig megkérdezik, hozhatnak-e még valamit. Ha elfogy az italod például, azt is figyelik a pincérek és odamennek az asztalotokhoz, hogy kérsz-e még italt. Nekem ez a tapasztalatom. Normális helyen ez szinte alap.
Amikor ültök mondjuk négyen-öten egy asztalnál, és mindenki kezébe ad egy étlapot, azért szedik össze, mert egyszerűen nincs annyi hely, hogy mind ottmaradjon. Én nem venném zokon. Nem is hiányzik 5 db étlap, elég, ha egy marad. Mint írtam, általában középre állítva, egy tartóban mindig van legalább egy étlap asztalonként.
Ezen én is gondolkoztam már. Szerintem egyszerűen azért, mert szükség van rá a többi asztalnál is. (valszeg nincs annyi étlap, ahány férőhelyes az étterem).
Engem amúgy olyankor bosszant, ha még desszertet választanánk a végén, de olyankor kérünk egy étlapot.
Nálunk nincs is étlap.
Igaz , én egy csirkeneveldében vagyok egyik a sok közül. csip-csip.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!