Mi lehet az oka, hogy kifőzdében vásárolt étel után a mosogatás valahogy sokkal nehezebb?
Figyelt kérdés
Milyen zsiradékot, milyen olajat használhatnak? Ugyanazzal a mosogatószerrel mosogatva sokkal "zsírosabb" nehezebben oldódik az olaj, nehezebben tisztítható a tányér. Nem a zsiradék/olaj mennyisége az oka. Valahogy az olaj ezekben az ételekben más állagú, mint a sima napraforgóolaj.2020. dec. 22. 22:00
2/5 anonim válasza:
Igen, pálmaolaj vagy pálmazsír.
Látszólag drágább mint az olaj vagy a zsír, de a pálmazsír a magas hőállósága miatt nem ég meg, így amíg el nem fogy lehet benne sütni. Hűtést nem igényel, és használata során nem hagy szagot.
Én elég sok helyet ismerek, de nem is tudok olyanról, ahol ne ez lenne e trend.
3/5 anonim válasza:
Ráadásul olyan sütőolajat használnak, amiben habzásgátló is van. Lehet, hogy emiatt is más, amikor mosogatsz.
4/5 anonim válasza:
Ahogy a többiek is írták, a pálmaolaj az oka. Még a dinamit sem oldja azt a förtelmet. De ellent kell, hogy mondjak a kettes válaszolónak: kifejezetten azért használják, mert nevetségesen olcsó, a világpiaci tonnánkénti felvásárlási ára 600(!) dollár körül mozog.
5/5 anonim válasza:
#4
Lehet, hogy ilyen tételben olcsóbb, én csak a bolti árát néztem a neten, mert nekem ingyen nem kellene. Mindenütt 900 körül láttam kilóját és ez volt a legolcsóbb ár.
De nyilván igazad van, a vendéglátósok nem jótékonysági intézményként ismertek.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!