Zománcos edényt szabad fém dörzsivel tisztítani?
Figyelt kérdés
2020. okt. 4. 23:28
1/5 anonim válasza:
Nem ajánlatos, mert megkarcolod a zománcot.
Hamarabb rozsdásodik.
Áztasd be alaposan, ha ráégett valami.
Pl. ecet + szódabikarbóna.
Utána egy dörzsszivaccsal könnyebben elbánsz vele.
2/5 anonim válasza:
Én szoktam, még egyet sem kellett kidobni, mert lekopott volna a zománc. Leejtéstől, attól igen, attól már pattant le.
3/5 anonim válasza:
A fémdözsi nem karcol olyan erősen, mármint a legtöbb, hogy baja legyen a zománcozott edényeknek. A teflont inkább megkarcolja, és azt nem is ajánlatos dörzsölni vele.
4/5 anonim válasza:
A fémdörzsi igen erösen karcolja az edényeket, és ha nem is látszik a karcolás, utána könnyebben leég az edényben az étel.
De egyébként is teljesen fölösleges, elég régóta fözök, de eddig soha nem kellett ilyet használni és éppen azért, mert az edényeim fontosak, nem tettem ezzel tönkre öket.
5/5 anonim válasza:
Pont az a jó a zománcban, hogy csak a leejtésre érzékeny, áztatásra, súrolásra, lúgra, savra nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!