Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Pincérek miért olyan allergiás...

Pincérek miért olyan allergiásak a - Lesz egy.. - kifejezésre? Ők is használják.

Figyelt kérdés
Sokat mondják a számlára hogy pl. 7650 Ft lesz. De ha nekik mondják hogy lesz egy palacsinta akkor vérig sértődnek.
2020. okt. 4. 18:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
20%
Nem vagyok átlagos! Magyar királyi lakos vagyok !
2020. okt. 5. 02:29
 12/12 anonim ***** válasza:
73%
"Lesz egy"-el kezdeni a mondatot proli szokás, ezért. Ha a mondat végére teszed, akkor teljesen más hatása van ("lesz egy palacsinta és egy narancslé" vö. "egy palacsinta lesz és egy narancslé"). Nem tudom érződik-e, de az első mondat olyan, mintha az agresszív kismalacka szájából jött volna ki. Ha a második mondat mögé mondod, hogy "köszönöm", akkor még udvarias is lehet akár.
2020. okt. 6. 00:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!