Pultosok, pincérek miért olyan allergiásak a "lesz egy..." kifejezésre?
Azert a szeretnek kerni egy xy-t szebben hangzik. A lesz egy olyan parancsolgatos kifejezes. Foleg akkor amikor meg a kedves delikvens koszonni se tud, csak annyit mond, hogy lesz egy stb. Azert az ugyfelszolgalat mas, hiaba emberekkel dolgozol. A pincerek es egyeb ilyen kiszolgalo szemelyeket gyakran nem tisztelik elegge az emberek ee azert az a masiknak rosszul esik, ezert van aki erzekeny erre. Onbecsules, tudod.
Sajat tapasztalatom szerint sokan koszonni is baxnak, en hiaba koszonok. Na ez mar peldaul bunko dolog. De van akit megszolitok es nem is mond semmit, nezelodik tovabb. Aztan 2 perc mulva kiboki, hogy 1 xy. Semmi keres, semmi bu vagy ba. Aztan o van felhaborodva, ha kozben mar mast kezdtem el "kiszolgalni", mert o nem volt hajlando szora meltatni.
Előfordult, hogy úgy rendeltem: “ Jó estét kívánok, szeretnék rendelni egy yx-t (már nem emlékszem mi volt a kaja neve), ja igen és lesz még egy narancslé is. Köszönöm szépen!”
Na akkor most miért voltam bunkó? Szerintem teljesen rendben volt az egész, senkivel nem voltam udvariatlan. Kicsit túlreagálják sokan ezt a “lesz egy” kifejezést.
Engem a "lesz" nem zavar. Sokszor egy ige se hangzik el a "keresben", az mar zavar. Pl "3 feledes!" vagy "1 aszokot!". Tovabba zavar az "adja'man", a "dobj", meg ilyen alpari szarok. Nalam mar a koszonest is kivaltja egy "kerek szepen".
Nincs tul nagy igeny egy egykor fustos kocsmaban a szemelyzet reszerol, de a legminimalisabb normak azert elvarhatoak lennenek.
Kisebbségi komplexusosaj ha csak eladoi mivoltukban szolsz hozzajuk es nem erdekel mögötte az ember.
En sima volti penztarosoknàl is eszreveszem hogy jobb a szemebe köszönni es neha egy egy kedves elejtett szo különben azt hiszik hogy magas lorol jöttel vasarolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!