Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Pultosok, pincérek miért...

Pultosok, pincérek miért olyan allergiásak a "lesz egy..." kifejezésre?

Figyelt kérdés
Kicsit rövid tömör kifejezés de nem értem miért olyan annyira bántó. Semmi udvariatlant nem találok benne. Logisztikán dolgozok és amikor telefonban kapok megrendelés akkor is sokan a "lesz egy bukó-nyíló kéttokos ablak, lesz egy toktoldó" stb kifejezést használják, még eszembe sem jutott hogy ez nekem rosszul esne. Arról nem is beszélve hogy a pultosoknak ha fizetni kell gyakran mondják hogy "450 lesz"
2020. júl. 28. 06:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
3%
Khurvára leszarom hogy mitől sértődik meg a kis piciny lelke. Ezernyi jóval bunkóbb tajparaszt vásárló van aki tényleg a semmibe nézi őket, örüljenek hogy valaki legalább annyit mond hogy "lesz egy". Nincs időm bájcsevegésre, adja ki amit rendeltem és kész.
2020. júl. 28. 08:23
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

12-es ők is emberek, ráadásul más emberekkel foglalkoznak, ami az egyik legnagyobb szívás, ha munkáról van szó.... neked nehezedre esik kedvesnek lenni, vagy mivan?

Végülis nekem mindegy, én azt vettem eszre, hogyha emberszamba veszem őket és kedves vagyok hozzájuk, akkor azt meghálálják, vagy adnak extrát, vagy legközelebb megismernek és odaadjak a legjobb asztalt. Nekem ennyit megér.

2020. júl. 28. 08:34
 13/24 anonim ***** válasza:
40%
12, van biztos. De te is az vagy, ezzel a mentalitassal. Nem ment fel, hogy kevesbe vagy az. Senki nem akar bajcsevegni, csak egy kibsztt normalis koszonesre van igeny.
2020. júl. 28. 08:36
 14/24 anonim ***** válasza:
52%
En ha boltba megyek engem csak az àru erdekel, az elado nem, de vmiert kenyszeres figyelemhiànyuk van. En is utàlom.
2020. júl. 28. 08:38
 15/24 anonim ***** válasza:
38%
Ha egy "lesz egy" rendeléstől összetörik a ropi lelked akkor nem neked való az ügyfélkiszolgálás, ennyi.
2020. júl. 28. 08:38
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szoktam mondani, hogy "lesz egy...", de sokkal nagyobb problémának érzem, hogy a pincérek jelentős része egy tirpák. Köszönni nem tudnak, flegmák. Például utolsó alkalommal egy olyan helyen, ahol van szervizdíj, kapott 500 borravalót az 1500 ft-os menü mellé egy külfölditől (nem tud magyarul), majd a 10 méterre levő másik pincérnek üvölt, hogy csak ennyit borravalót kapott a bunkó hollandtól. Ettől függetlenül, azért allergiásak rá, mert sokan lekezelőnek érzik.
2020. júl. 28. 09:57
 17/24 anonim ***** válasza:
89%

"Kérnék, Légy szíves, szeretnék, szükségem lenne" stb stb.

Érzed?

2020. júl. 28. 11:26
 18/24 anonim ***** válasza:
28%
Semmi gond amugy azokkal akiket csak az aru erdekli a boltban. Eladokent en is altalaban az ilyen vevokkel nem torodok, hiszen oket nem erdeklem. Kapjak is rendesen a xart a daralthusba. Mikor segitseg kell nekik akkor is altalaban az ilyeneknek az a valasz kapasbol, hogy nincs. Amikor meg nagy aruhazban dolgoztam akkor voltak is rendesen szivatva az ilyen vevok. Amilyen a mosdo, olyan a torolkozo. A penzt ugyis itthagyod, max nem azt kapod amit kertel. 😃
2020. júl. 28. 18:12
 19/24 anonim ***** válasza:
82%

Kicsit targyilagositva: azzal, hogy koszonsz es illedelmes vagy a minimum elvarast teljesited, senki se akar veled beszelgetni, hidd el. Amikor meg regen csemegen es huson dolgoztam akkor ugye mindig keletkezett olyan termek ami ugyan nem megfelelo minosegu, de eladni muszaj, hiszen profit. Na ilyenkor volt az, hogy en se emberkent tekintettem arra a vevore aki engem nem tekintett annak, hanem csak siman targykent akire rakell sozni a xart. Szoval igy kerult a kedves delikvens parizere koze a lejart aru meg az ami a foldon volt es igy kerult a daralthusaba az amit annak nem volt szivem odaadni aki normalis volt velem.

Nyilvan volt olyan vevo is aki rendes volt, na o neki meg az eztra kivansagat is teljesitettuk. Aki meg csak stresszt levezetni jott a boltba, mert o az eladokat nem szereti az ugyan ilyen kiszolgalasba is reszesult.

2020. júl. 28. 18:18
 20/24 anonim ***** válasza:
92%

"Lesz egy ..., ha adok!" - válaszolta az eladó.

A "lesz egy"-el burkolva ugyan, de azt jelented ki, hogy márpedig lesz, ezzel lealacsonyítva az eladót, hogy ő azért van ott, az a dolga, hogy téged kiszolgáljon. (Részben igaz is, de akkor is lealacsonyító)

2020. júl. 29. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!