Kb mindenre allergiásaknak mit lehetne sütni? Többi lent
Sziasztok! Unokatesóim főként tej érzékenyek, viszont most volt egy vizsgálat, ami kimutatta, hogy kb semmit nem ehetnek. Ez alatt:rizs,kukorica, gyümölcsből csak narancs és almát, tej, tojás semmilyen formában, mivel se rizs-kukorica stb ezért se rizstej/liszt, se kukoricaliszt, se semmilyen másik növényi tej, se glutén, kókusz
Ha van itt valaki aki esetleg ugyanebben a helyzetben lenne, az küldhetne 1-2ötletet vagy oldalt. Köszönöm :) (szülinapom lesz családi összejövetellel és mivel 6éves csak ezért nem szívesen mondanánk neki, hogy most nem ehet semmiből)
Bocsánat, nem ehetnek:rizs, kukorica, semmilyen növényi tej és liszt, glutén, kókusz, zab, gyümölcs (van kivétel), magvak (pl mandula, mogyoró), tojás
amit ehetnek: krumpli, hús, nagyon kis mértékben banán, narancs
Mivel a vizsgálat eredményei most jöttek meg a héten, ezért jelenleg még a szülei se tudnak mit mondani, nekik is új az egész, mennek majd diebetikushiz, de az már számomra késő, ezért gondoltam, hogy akinek esetleg hasonló problémái vannak írhatna.
Egy banános zselét lehetne csinálni desszertnek. A krumplit nem értem, miért szabad, ha minden más keményítő kizárva. Szerintem nézz utána a GAPS diétának.
Ez pontosan milyen teszt volt? Ha ételintolerancia teszt,akkor kukába vele ,egy nagy kamu az egész . Annak hangzik így elsőre ,a gluténra nem létezik allergia, lisztérzékenységnek nevezik ha azt nem fogyaszthat valaki . Ebből létezik Cöliákiás meg nem cöliákiás eredetű is, egyik sem allergia !! Erre külön vizsgálatok vannak , közte a vékonybél tükrözés is .
Az allergia teszt a Prick teszt ,vagy vérből nutritív panelek , ezek valós vizsgálatok,de ezek sem 100%-ban megbízhatóak .
Csak azért írtam ezt le,hogy nézzétek meg milyen teszt volt ez ,mielőtt ennyi mindenre elkezdi az anyja diétáztatni azt a gyereket .
Ha avizsgálati papíron ételintolerancia , vagy FOOD TEST van, az egy hazugság,pénzlehúzás !! Ezen a teszten külön-külön szerepel a tej,a joghurt,sajt ,van olyan amelyiket szerepel kukorica,és külön puliszka ,egyik negatív másik pozitív,gondolom érted mi a probléma vele,miért nem hiteles .. A tejnek is több alkotórésze van egyébként . Lehet valaki laktóz intoleráns,vagy tehéntej fehérje allergiás . A fehérjék közül bármelyikre ,ebből is van több féle .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!