Kb mindenre allergiásaknak mit lehetne sütni? Többi lent
Sziasztok! Unokatesóim főként tej érzékenyek, viszont most volt egy vizsgálat, ami kimutatta, hogy kb semmit nem ehetnek. Ez alatt:rizs,kukorica, gyümölcsből csak narancs és almát, tej, tojás semmilyen formában, mivel se rizs-kukorica stb ezért se rizstej/liszt, se kukoricaliszt, se semmilyen másik növényi tej, se glutén, kókusz
Ha van itt valaki aki esetleg ugyanebben a helyzetben lenne, az küldhetne 1-2ötletet vagy oldalt. Köszönöm :) (szülinapom lesz családi összejövetellel és mivel 6éves csak ezért nem szívesen mondanánk neki, hogy most nem ehet semmiből)
És természetesen a kamu,pénzlehúzós ételintolerancia tesztektől függetlenül,lehet allergiás bármire a gyerek ,nyilván az is,hiszen mint írtad tünetei vannak . Én egy normális kivizsgálást javaslok ,Prick teszt, 20as nutritív panel ,cöliáka szűrés ..stb
Ilyen tételek,hogy "liszt" ,"növényi tej" ,"glutén" nem fognak egyikben sem szerepelni !!!
Az IgG alapú tesztek nem alkalmasak a tudomány jelenlegi állása szerint semminek a diagnosztizálására. Én FoodTest néven pontosan egy ilyen IgG tesztet ismerek . Egyébként a gliadinok vizsgálatát régóta hanyagolják a cöliáka vizsgálatokon is,mert nagy a hibaszázalékuk .
Azzal is tisztában vagyok,hogy sokszor az orvos ajánlja ,és baromi drága. Ez nagyon szomorú,de sajnos valós probléma. Ne dőljetek be neki !
Nekem is kijött ételintolerancia teszten tej és tojás is, ill. kis mértékben gabonák (igaz kukoricára nem).
Ha mandula mehet neki, akkor a mandula alapú növényi tej miért is nem? Hihetetlenül hangzik.
Hajdina? Ha az mehet akkor vannak hajdinalisztből készült kenyér/palacsinta alapok, illetve maga a hajdina köretként is mehet.
Saláta hozz husi, sok zöldséggel.
Krumpli sütve, főve, pürével, mellé husi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!