Hogyan szoktátok leszervezni a hétvégét, hogy legyen mindenre idő?
Mi úgy oldjuk meg, hogy csütörtök-péntek van a nagybevásárlás (pont az akciók kezdetei miatt, no meg, hogy hamarabb végezzünk, mert tömeg van péntek délutántól a boltokban), így erről le van a gond, ehhez csütörtökön megtervezem a menüt előre 1 hétre, így pontosan tudom mit kell venni, mi fogyott el(írom egy kis füzetbe itthon).
Takarítást hét közben oldom meg, mindig egy kicsit: egyik nap fürdő (kád, csapok, csempe-ha belefér), másik nap a konyhát kicsit alaposabban és így tovább.
Férjem a "nagymunkákban" segít: porszívóz, most ablakpucolásnak esünk neki, irtó magasak az ablakok, és 8 hónaposan nem szeretnék leborulni a székről :).
Egyelőre a gyermek(ek)et nem tudom munkára fogni, bár a teregetésnél adogat, leszedi a ruhát, de még csak 1 éves a drága, most éppen a fokhagymáimat tüntette el a konyhából, és átrendezte a krumplis polcomat, ma azt fogom rendbe tenni, ha nem veszi észre :)
Egyébként a munkamegosztásra voksolok én is: mi is arra tanítjuk a gyermek(eink)et, hogy segítsenek, játékot maguk után rakja el, a kertben (messze van a lakástól), szintén kint van, ő is "kapálni" próbál a kisgereblyével, nagyon édes. Jut eszembe, kertezni is inkább hét közben járunk, hogy a hétvége kicsit nyugiban teljen, 6 nap meló, 1 nap pihi muszáj.
Még annyit, mikor már kidőlt a család, akkor én még néha szombat este megpucolom a másnapra a zöldséget, felaprítom, így ha vasárnap főzök egy húslevest, nem állok a konyhában órákat.
Remélem tudtam segíteni :)
Amit lehet, hétköznapra teszek. Ez általában azt jelenti, hogy pörgök, mint egy pörgettyű, egyik este bevásárlok, másik este főzök, mosok, teregetek, vasalok, rendet rakok, megtervezem a következő heti menüt, a takarítás meg mindig péntek délután van... szóval hétközbap csak úgy belezuhanok az ágyba.
Na de ennek az az eredménye, hogy a hétvége gyakorlatilag szabad. Nem érzem, hogy kötelező lenne nagy hétvégi traktát tartani, mindig egyszerű, gyorsan elkészíthető ételeket csinálok, ami max. egy óra. Így legfeljebb azt az egy órát szánom rá a házimunkára, a többi meg pihi :)
Nálunk a következő a heti beosztás (bár tudom csak a hétvégét kérdezted):
Hétfő: főzök keddre, szerdára
Kedd: pihinap esetleg kis bevásárlás vagy porszívózás
Szerda: főzés csütire, péntekre Konyha rendbe rakása, letörölgetése
Csüti: portörlés (én) porszívózás (párom) amíg port törlök a wct és kádat ledomestosozom így azt már csak át kell törölni
Péntek: felmosás és lazulás
Szombat: valami könnyű és gyors ebédet szoktam készíteni,de az sem ritka,hogy nem itthon eszünk hanem pl. kínaiban
Vasárnap: általában úgy főzök,hogy hétfőre is maradjon. Ekkor egy kicsit hosszabb időt töltök a konyhában
Nekem ez a rendszert teljesen jó, mert minden nap csak egy kicsi munka van és mindig tisztaság van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!