Tényleg ennyire pofátlanok a strandi büfék árai? Vagy csak nekem tűnik drágának?
Lángosos kisbusz áll a dunaparton. Barátnőmmel odamegyünk, mondjuk két sajtos tejfölöset kérünk. Rendben 8500Ft-lesz. Én nézek rá: Hogy mennyi? Borravalónak meg egy huszast adjak? És elmentünk.
Na. azért áljon már meg a menet. 4250Ft egy k*rva lángos?
Balaton parton ennél is rosszabb. Hihetetlen! Egy fél literes fanta ára 2990. Hát elmennek a jó büdös francba. A Magnum jégkrém tavaly 800 Ft volt, most pedig 3400. A jó édes anyjukat már!
Én plusz a barátnőm, ha eszünk fejenként egy-egy lángost, jégkrémet és fantát akkor kerül nekem összesen egy huszasba. Durván. Tavaly ez az egész 2500 Ft ból kijött.
Nem kell egybol a legmenobb helyre bemenni egy tejfolos langosert ... egy exclusive yaht-clubban vagy a golfpalyan tenyleg nem olcso a fogyasztas :)
Keress inkabb BUFE feliratu bodegat!
Nem vonom kétségbe amit írsz, de annyiban tartom valószínűtlennek, hogy ezen az áron akár egy db. lángost is el tudna adni, ergo az első hónapban csődbe ment volna.
A liszt ára nem ment feljebb, 150-300 között mozog, de nyilván az ilyen helyen nem a legdrágábbat veszik.
1 kg lisztből 12 nagy méretű lángost lehet készíteni, gyakorlatilag az önköltségi ára liszttel, élesztővel, olajjal, sajttal tejföllel darabonként maximum 120 Ft, ezért is volt mindig is a világ legnagyobb üzlete.
Nekünk a Balatonnál van nyaralónk, azt tapasztaltunk, hogy mivel valamelyest kevesebb a turista, a vendéglátásban az árak nem mentek feljebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!