Egy vendéglátós,pl pincér,mennyi borravalót kap,1 nap?
Tökre helyfüggő.
Ki a célközönség, melyik életkor a legjellemzőbb?
Mennyire puccos?
Főként randizni mennek?
Családi hely?
Turistaetető?
Pultozol vagy pincér vagy?
Van ahol pl az a jellemző, hogy meghívnak egy italra a vendégek(kocsmában ahol sok az ismerős arc)?
Pincér,,
BUDAPESTEN 1 ócska helyen,
Így már jó ?
Hát, őszinte leszek, ne várj sok jót.
Ne vedd sértésnek, de "ócska helyekre" általában kevesebb pénzből élő emberek mennek, és ha esetleg ez alatt azt kell érteni, hogy nem jó a konyha, verheted magad de nem lesz jatt. Sőt.
A hely jellege is fontos, ha pl. nincs abrosz, akkor az emberek nem igazán adnak semmit. A középkategóriát érdemes megcélozni. Általában a fehér abrosz jót jelent, de pl. egy túl puccos helyre meg nem sokan engedhetik meg hogy elmenjenek, és már a kaja kifizetése is sok lesz a szemükben.
Egyetlen fizetőpincér lesz, vagy mindenkinél van pénz? Ha mindenkinél van pénz, az azt jelenti hogy te neked kell figyelni arra, hogy mindenki fizessen mindenért-gyakran fejben. Pl egy 12 fős asztal ha külön külön fizet, akkor könnyedén "tévedhetnek" 2-3000 forintot, és ez a jattból jön le. Szívás, de néha sok a jatt, néha semmi.
Ha fizetőpincér van, akkor általában a többiek csak lótnak futnak, és ilyenkor a jatt megy a közösbe és a nap, hónap vagy a hét végén van szétdobva egyenlő arányban. Ez a rendszer biztosabb, mindig csurran-csöppen valami, de kevesebb a pénz mert többen osztoztok rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!