Egy vendéglátó egységben nem szolgálnak ki vendégeket a nyitvatartási idő vége után. Mi a véleményetek?
Itt nem étteremre gondolok, hanem pl. presszó, kávézó, kocsma. Kint van a nyitvatartási táblán, hogy 22 óráig van nyitva. Akik még ott vannak vendégek, elfogyasztják az italukat, de 22-kor lezárják a kasszát, többet nem lehet kérni. Elkezdenek összepakolni, felmosni stb.
Mi a véleményetek? Ez így rendben van vagy addig kell ott lenni, amíg van vendég?
A kérdés nem érint engem, csak a barátokkal erről beszélgettünk. A mi városunkban van olyan hely, ahol finoman jeleznek zárás előtt és van olyan, ahol ugyanúgy kiszolgálnak.
Ha te lennél a felszolgáló, akkor meddig maradnál...?
Közben elmenne az utolsó buszod, otthon vár a családod, stb. stb.
Azért van nyitvatartási idő, mert addig tart nyitva a vendéglátóipari egység! Vannak olyan helyek, ahol meg is büntetik a kocsmát, ha egy perccel tovább nyitvatart!
Szerintem ez teljesen normális. A felszolgáló alkalmazott, neki nem fog sokkal több pénz bejönni, ha még kiad pár piát. Egész nap dolgozott, várja a családja. Ha 22-ig van nyitva a hely, korrekt akkor bezárni.
Viszont ha tiéd a hely(családi vállalkozás), neked jön belőle pénz és te vagy a pultos, akkor te eldöntheted, hogy mit teszel. Te vagy a saját főnököd. Ha úgy döntesz, jól fog jönni az a kis plusz fogyasztás a helynek, akkor nem zársz be.
Szerintem ez korrekt, amit leírtál.
Az a kiakasztó, amikor mondjuk 21.40kor már nem szolgálnak ki, mert "minnyázárunk".
Bárhol - cipőboltban, ruhaüzletben - kiszolgálnak zárás után?
Már csak azért sem, mert KÖTELEZŐ a zárásidő betartása, a kasszák a NAV-hoz vannak bekötve.
Nem gondoltam, hogy ez probléma lehet, hiszen ez a normális. Ezért van nyitvatartási idő.
Meg egyébként nem is törvényes se előtte, se utána bármit eladni. Amit, ahogy már írták, az online pénztárgépek használatával már azonnal tud is ellenőrizni a NAV.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!