Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Honnan tudom, hogy egy vendégl...

Honnan tudom, hogy egy vendéglátó egységben jönni fog a pincér?

Figyelt kérdés
Tehát mondjuk vannak kint székek, leülök, várom a pincért, de lehet ott nem is így működik, mert csak benn veszik fel a rendelést. Ez fel van tüntetve minden esetben?
2019. okt. 20. 17:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
43%
Bemész köszönsz, elmondod hányan lennétek és megkérded hova ülhettek. Ezt így illik:) aztán a többi adja magát.
2019. okt. 20. 18:23
 2/13 anonim ***** válasza:
34%

1. Ez hülyeség. A köszönés kivételével ezeket sehol nem kell. Elmondani pláne nem, hogy hányan lennétek, mert általában pár ember megy be, és azt a hülye is meg tudja számolni. Mindenki oda ül, ahova akar, a foglalt asztalokon ott van a foglalt jelzés.

Rengeteg étteremben voltam már, sehol nem kell így, ahogy az 1. írta.

Azt viszont lehet, tényleg nem tudni, hol jön a pincér, hol kell nekünk a pulthoz menni. De a legtöbb helyen jön a pincér. Vannak azok az önkiszolgáló éttermek, ahol tálcával kell végigmenni a pult előtt és elvenni, ami kell, ezt fel lehet ismerni a jellegzetes pultról, a pult előtt a tálcatartóról és a kihelyezett tálcákról, evőeszközökről, pénztárgépről.

2019. okt. 20. 18:27
 3/13 anonim ***** válasza:
79%

Tényleg van olyan hely, ahol úgy szokták, ahogy az első írta, de tény, hogy ritka. Én életemben talán kétszer találkoztam ilyennel.

ha bizonytalan vagy, kérdezd meg, hogy hol kell leadni a rendelést. A pultnál, vagy kijönnek az asztalhoz?

2019. okt. 20. 18:47
 4/13 anonim ***** válasza:
68%

2-es, nem hülyeség, hanem illem.

Köszönni se kell, hanem illik. Legalábbis jobb éttermekben. Nem kocsmákról beszélek...

Kérdező, ha a teraszra akarsz ülni, és nem tudod, hogy van e asztal kiszolgálás, vagy csak pultkiszolgálás van, nagyon egyszerű a dolog, bemész, és megkérdezed.

Bemész, köszönsz, megkérdezed pultkiszolgálás van e, vagy kiviszik neked amit rendelsz, de valószínűleg már nem is érsz a kérés végére, mert egyből mondani fogják. Néhányszor megkérdezik őket naponta. :)

2019. okt. 20. 19:31
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

" Jó napot kívánok! Van még a kerthelyiségben kiszolgálás?

(Mivel október vége van)

2019. okt. 20. 19:33
 6/13 anonim ***** válasza:
40%

Étteremben dolgozok és alapvető illemnek gondolom, hogy valaki nem csak becsörtet és levágódik oda, ahova gondolja :)

(Első voltam)

2019. okt. 20. 20:15
 7/13 anonim ***** válasza:
86%

1: ilyen helyen a bejáratnál van kis pult, ott fogadják a vendeget és leültetik. Nem a vendégnek kell pincért keresni, hogy leülhet-e. Így illik.

Kérdező: ha nem jönnek egy ideig, akkor bemész és szólsz.

2019. okt. 20. 20:27
 8/13 anonim ***** válasza:
67%

Ja rendben, bocsi akkor :) itt mar mindenki volt eleteben legalabb egyszer etteremben, hallgass rajuk!:)

Alapveto, hogy koszonok a Vendegnek ha belep, o visszakoszon es elmondja, hogy pl “ebedelni szeretnenk” vagy “5en lennenk hova tudunk leulni” stb. Egyreszt, ha valakik mondjuk 7en jonnek be, nem tole varom, hogy ket asztalt osszetoljon vagy odavigye maganak a szeket.. masreszt, lehet, hogy csoportot varok, szuksegem lenne pl 4egymashoz kozeli asztalra, hogy osszerakjam. Ilyen esetben nem szerencses, ha beulnek a kellos kozepene. Megelozven ezt, koszonok a vendegnek, amikor belep, hellyel kinalom, ehhez hasonlok. Ez egy normal kozepkategorias etteremben is igy (kene hogy) mukodjon. Mas kerdes, hogy vannak akik bejonnek es koszones nelkul levagodnak egy asztalhoz (sok esetben ket fo a hat fonek szant asztalhoz ul) de ezt nem tartom se illonek se pedig szimpatikus viselkedesnek.

Persze mindenki ugy csinalja, ahogy csak akarja. De nem ertem miert magyarazzatok meg, hogy csak a felso kategorias ettermekben kell illedelmesen viselkedni. Ezert tart itt a vendeglatas, aholy

2019. okt. 20. 20:35
 9/13 anonim ***** válasza:
58%

8; igen, ahol van pincér a bejáratnál.

De nem mindenhol így működik. És egyáltalán nem illetlen. Ahol erre nincs ember, ott nem is örülnének ennek a pincérek. És ez nem a vendég hibája, illetlensége.

Úgy látszik, te másmerre még nem jártál, csak ahol dolgozol.

2019. okt. 20. 20:44
 10/13 anonim ***** válasza:
31%
8: a vendéglátás a vendeglátók miatt tart ott, ahol. Amíg bécsi szeletnek írják az étlapon a sertés rántotthúst, amíg bélszín steaknek írják a sirloin steaket... és ez csak az elmúlt két hétben megesett példa.
2019. okt. 20. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!