Honnan tudom, hogy egy vendéglátó egységben jönni fog a pincér?

#8: ahová én járok: van a presszó részben (különálló, bejárattól jobbra, plusz külön bejárattal is az utcáról), itt van egy kiszolgáló, aki az utcáról beesőket szolgálja ki, vb akik az étterembe nem akarnak beülni, plusz az éttermi pincéreknek adja az italokat. És ő állítja ki a számlákat is.
Balra az étterem. Nincs fogadó személyzet, csak az asztalokhoz tartozó pincérek.
Most egyet el kellene csípnem a nagy rohanás közben, esetleg utána mennem a konyhába, vagy az asztalhoz, amikor épp rendelést vesz fel mástól?
Vagy menjek át a presszó részbe, ahol a pultos azt se tudja, mi folyik az éttermi részben?

Nyilván vannak szélsőséges esetek, ahol “magadra vagy utalva” de szerintem ez a ritkább eset.
Köszönöm a válaszokat, jàrtam màr más vendéglátó egységben is, Hál istennek (és a kemény munkámnak) megadatott az, hogy -kétlaki életet élve- itthon is és más kontinensen is rendszeresen járhatok étterembe, így ennek a vádnak abszolút semmi értelme. Soha sehova nem mennék be úgy, hogy az adott helyen dolgozók a pultban állnak én meg beslattyogok aztán levágódik a szimpatikus asztalhoz. Amikor látom, hogy futnak-szaladnak, kénytelen vagyok belátásom szerint cselekedni. Egyébként, ha olyan helyre megyek, amiről tudom, hogy forgalmas, legtöbbször előre foglalok asztalt, le sem merem már írni, hogy szerinrem ez egy illendő gesztus -főleg ha nem ketten megyünk- aminek hidd el, a vendéglátósok is örülnek, így tudnak előre készülni. Nem a KFC-ben állok a pultban, nem is csálingerkedek, tanultam amiről beszélek és a saját bőrömön is tapasztalom nap mint nap.
Le lehet itt nyugodtan nézni a másikat, de szerintem semmi értelme. Én a belátásom szerinti legjobb vàlaszt adtam a kérdezőnek, én is úgy cselekednék a helyében, ahogy leírtam. Úgy gondolom, hogy ha ezzel a kérdéssel megy be egy étterembe, nem lőhet mellé, senki sem fogja kinevetni. Akkor mégis minek kötözködtök? Járjatok úgy étterembe, ahogy ti akartok, felőlem aztán köszönés nélkül is berongyolhattok a haverokkal, az sem érdekel, csak légyszi, a saját válaszotokkal foglalkozzatok :)

Második voltam. Írtam, hogy köszönni kell is, nem csak illik. Persze enélkül is lehet, csak gáz.
Mindenki oda ül, ahova akar, ezt nem kell megkérdezni. Sok étteremben voltam már, sok városban, ezzel soha nem volt gond. Myilván ha mondjuk 4-nél többen mennek be és asztalokat kellhet összetolni, akkor tényleg illik megkérdezni, hova üljenek. De mondjuk 1-2-3 embernél ez nem szükséges.
Eleve belépésnél lehet, nem is látni a pincért, mert épp bent van, ilyenkor a köszönést se hallja. Nem hiszem, hogy ha belép 1-2 ember valahova, addig kéne várni, amíg jön a pincér, hogy meg lehessen kérdezni, hova üljön le az ember, ha ott van egy rakat szabad hely.
Egyébként tényleg ez a megoldás, hogy leülsz, vársz, és jobb esetben szólnak, ha nem ott veszik fel a rendelést, erről illik szólni a vendégnek. Ha már nagyon régóta vársz és senki nem vesz észre és nem mond semmit, akkor jobb, ha oda nem is mész többet.
Vagy belépés után egyszerűen megkérdezed, milyen fajta kiszolgálás van. Aki félénkebb, legfeljebb leül és vár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!