Más is van így, ha étterembe megy?
Nem szeretünk étterembe járni. Ennek az az oka, hogy a férjem is jól főz (szakács), és én is. Eddig tíz esetből kilencszer nem voltunk elégedették az étel minőségével, mi jobban el tudjuk készíteni.
Ahol szerintünk is finom, az vagy nagyon drága, vagy egy hónap után lecserélik a szakácsot.
Néha jó lenne beülni valahova, pl. a nyaralás alatt nekünk sincs kedvünk főzni. De így nem jó, hogy az otthoni, megszökött minőségnek a nyomába se ér az étterem. (Viszont a tálalás általában szebb, ezt is elismerem.)
Én munkahelyről ha étterembe megyek enni, akkor magyaros étterembe megyek általában, vagy törökbe. Nem pont olyan, mint otthon, de 80%-ban elégedett vagyok mindkettővel.
Máskor meg kínai vagy más gyorséttermet választok: olyasmit otthon ritkán készítünk, azt valaki vagy szereti, vagy nem, de igazából a minőségük az standard, szinte mindenhol egyforma, szóval inkább csak akkor csalódhatok, ha újat próbálok ki (esetleg rám tukmálnak valamit, amiről elsőre nem tudatosul, hogy + pénz lesz).
Enyhén nagyképű vagy, hogy lazán kimondod, hogy te jobban el tudod készíteni. Nagyon szeretik ám a vendéglátósok a magadfajtákat...Belegondolhatnál abba is, hogy vajon a férjednek hogy esne, ha hozzá ilyen vendégek járnának, akik szinte mindennel elégedetlenek és “cöhh, lazán jobbat csinálok otthon”-típusúak?
Ha 10-ből 9 hely nem tetszik (pláne ha forgalmasabbakról van szó), ott veled van a gond. Nem ártana leadni a királyi igényekből vagy pedig fizess többet panasz nélkül.
multkor voltam a bárátommal éttermbe olyan jot ettem, hogy utána éhes maradtam :D
amugy hébe-hoba belefér, csak nekem túl drága...
Már bocs, de egy étel nem lesz attól rosszabb, hogy nem a te szájízed szerint készül. Akkor rossz, ha nyers, égett, netán romlott stb stb. Én sem állítok oda nagyképűen a szakácshoz, hogy “én JOBBAN csinálom meg a pörköltet, ez meg rosszabb, mert nem úgy készült, ahogy én szeretem”. Akkor azt illik mondani, hogy “nem ehhez az ízhez vagyok hozzászokva”. De attól még igenis nagyképű és egyáltalán nem is biztos, hogy jogos azt állítani, hogy “én jobban csinálom”, mint a profi szakács.
Egyébként TE mit akadékoskodsz? Nem neked írtam, hanem a kérdezőnek, aki kíváncsi, hogy mások mit gondolnak az éttermekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!