Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánus életmódra át...

Vegetáriánus életmódra át lehet váltani eggyik napról a másikra?

Figyelt kérdés
Szóval már gondolkoztam hogy vegán legyek. Évek óta nem nagyon eszem sertés húst, kb csak csirkét eddig, de azért persze befutott sokszor a sertés meg a marha. Szóval fiatalként mire figyeljek oda, lehetséges átváltani eggyik napról- a másikra? Anyumnak mondtam, ō nem volt ellene ahogy észleltem, tudja hogy nem eszem sertést, ha valamit fōzött mindig megkérdeztem, hogy milyen hús az. Köszönöm a válaszokat

#vegán #Vegánéletmód
2019. jún. 19. 23:51
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Az ember alapvetően ragadozó! A szemei előre állnak, hogy a prédán tarthassa a szemét, tehát húsevők vagyunk (mindenevők). A ragadozóknak előre néz a két szeme, hogy fókuszálhassanak a prédára a növényevőknek pedig oldalt van, hogy nagyobb teret érzékelhessenek!

Ismerek nem egy vegánt aki mindenféle szrt eszik, sokkal környezetszennyezőbb anyagokat, mint a hús és az azzal járó tartás!

Nem beszélve arról, hogy igen is hiánybetegséget okoz a húsfogyasztás elhagyása. Nem beszélve arról, hogy nem vagy képes pótolni csak zöldségből a napi kalóriamennyiségedet, nem beszélve arról, hogy mesterséges vitaminokat kell szedned, hogy pótold a kieső vitaminszükségletedet.

2020. jan. 19. 12:50
 22/24 anonim ***** válasza:

"mesterséges vitaminokat"

Nem beszélve arról, hogy milyen az a mesterséges vitamin?

Nem beszélve arról, hogy, egy jól átgondolt étrendben, akár mindenevő, akár vegán, ma már helyet érdemes kapnia egy teljes spektrumú vitamin és ásványi anyag komplexnek. Hiánybetegséget parizeres zsömle és pörkölt diétán is vígan össze lehet szedni. Nem beszélve arról, hogy eleve nehéz minden vitamint pótolni, még a közhely is igaz: a nagyüzemi földművelésnek hála, egyre kevesebb vitamint tartalmaznak az élelmiszereink.

"Nem beszélve arról, hogy igen is hiánybetegséget okoz a húsfogyasztás elhagyása."

Nem beszélve arról, hogy a kutatások nagyon nem erről adnak számot, de majd te a telefingott foteledből nyilván jobban tudod.

"Nem beszélve arról, hogy nem vagy képes pótolni csak zöldségből a napi kalóriamennyiségedet."

Nem beszélve arról, hogy senki sem mondta, hogy csak zöldséget kell enned. Kapaszkodj meg, vannak még gyümölcsök, hüvelyesek, gabonafélék, gombák, és az állati eredetű termékek nagy részét kalóriasűrűség szempontjából simán meghaladó magvak. Mindössze 80 g napraforgómag 500 kcal. És ne gyere azzal, hogy a magok nem jók/drágák, nem beszélve arról, hogy sokáig kell rágni őket, stb., mert leírtam, hogy más tápanyagcsoportok is vannak a zöldségeken kívül.

"Ismerek nem egy vegánt aki mindenféle szrt eszik, sokkal környezetszennyezőbb anyagokat, mint a hús és az azzal járó tartás!"

Nem beszélve arról, hogy ezt hogy számoltad ki? Nem beszélve arról, hogy én ismerek egy nőt, aki Napóleon reinkarnációja, és ezt most el kell hinned nekem, mert ide írtam. Nem beszélve arról, hogy én csak olyan vegánokat ismerek, akik környezettudatosak.

"A szemei előre állnak, hogy a prédán tarthassa a szemét."

Nem beszélve arról, hogy a férfiaknak mellbimbója is van, tehát akkor képesek az utódaik szoptatására. Nem beszélve arról, hogy nem ködös testi jeleket kell értelmeznünk, mert ennyi erővel a csillagok állásból vagy a kávézaccban elrejtett jelekből is kiolvashatnánk a táplálkozási szokásainkat. Nem beszélve arról, hogy inkább a tudományhoz érdemes fordulni. Ma már Dunát lehetne rekeszteni a kutatásokkal, amelyek arról számolnak be, hogy az ember egészségesebb vegetáriánus/vegán étrenden.

2020. jan. 19. 19:46
 23/24 anonim ***** válasza:

Ezeket a kutatásokat általában a jobboldali háttérhatalom rendeli meg, mivel a kezükben vannak a termőföldek és persze, hogy az embereket terelni akarják.

Épp most robban ki háború magyarországon a vegán-húsevő jobbos vonalon, mert egymásnak ugrottak a nagyvállalkozók. Akik beruháztak a sertéstartásba (Lázárék vonala) brutálisan ki akarja csinálni azokat, akik ki akarják őket szorítani és azt híresztelik, hogy rossz a sertéshús fogyasztása, egyen mindenki zöldséget (Mészárosék vonala). Egy-két hónap és robban ez a háború.

2020. jan. 20. 06:50
 24/24 anonim ***** válasza:
Értelek.
2020. jan. 20. 07:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!