Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegánok miért akarják rá...

A vegánok miért akarják rá eröltetni másokra az étrendjüket? A világnézetüket?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a militáns vegánokra, a kb. propaganda videókra amik azt mutatják hogy milyen rossz körülmények között tartják a haszonállatokat.

#vegán #életmód #hús ellenesség
2019. jún. 10. 23:55
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
50%

Azt mondjátok, hogy a húsevők képmutatóak? Meg, hogy "A veganok nagy resze gondolom ezt a tagadast, harirast nem birja elvbol elviselni."

Akkor beszéljünk az elvekről.

Az étel amit az élelmiszeripar előállít tabu, mert milyen körülmények közt állítják elő azt a húsmennyiséget. DE

A telefonod amit használsz éhbérért dolgozó kínai (gyerek) munkások rakják össze akik egész életüket a gyárban élik le mert egy helyen van a gyár és a szállás. A ruhádat, a cipődet vagy legalább annak az alapanyagát ugyanígy állítják elő. Ez teljesen rendben van. Az, hogy a naponta 25 ezer ember hal éhen a világon szintén rendben van. Az, hogy undorodva lépsz át egy hajléktalant, fintorogsz a szaga miatt az rendben van. Az, hogy Magyarországon kb 200ezer gyermeknek nem megoldott az étkezése és ötvenezer szó szerint éhezik az teljesen rendben van mert legalább nem esznek csúnya húst.

És azzal példálozni, hogy ha látnánk, hogy készül a hústermék akkor biztosan nem ennénk meg arra csak azt mondanám, hogy ha látnátok milyen eljárásokon megy át a zöldség/gyümölcs amit megvesztek akkor azt sem ennétek meg. Mert az sem úgy néz ki, hogy szűzlányok meztelenül szakítják le a gyümölcsöt az első reggeli nap sugaránál, hogy lecsókolhassák róla a harmatcseppeket és pár óra múlva a piaci kofa/szupermarket polcaira lehelhessék. Van ott minden a vegyszeres utóérleléstől a fertőtlenítő áztatásig. Meg lennétek lepődve.

Még egy dolog. Ha nem álszent mindkét oldal akkor hogy lehet, hogy egyáltalán nem terjed az az új technológia amelynek az eredménye tiszta, egészséges, fertőzés és vegyszermentes, antiallergén bio állati fehérje? Elmondom hogy, úgy hogy finnyásak vagyunk. Mindannyian. Pedig vannak próbálkozások ahol ipari méretekben állítanak elő állati fehérjét. Rovarlárvákból. Az eljárás egy csirke vagy sertés tenyészidejének töredéke alatt képes volna megtermelni ugyan annyi fehérjét. És az ökológiai lábnyoma töredéke a húsipar azonos mennyiségű termékének. De valahogy nem ment át. Mert azért azt mégsem. Mi nem eszünk kukacokat. (annak ellenére, hogy lényegében egy fehérjeporról van szó ami megfelelő eljárásokkal formálható.) Kb eddig tartanak az elvek. Ezért gondolom, hogy aki NEM az egészsége (megőrzése) miatt vegán és ezzel még pózol is, ne adj isten vádaskodik a húsevők fele talán picit magába nézhetne...

2019. jún. 11. 13:57
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

22es

Bárcsak! Én szivesen kipróbálnám az alternatívabb fehérjéket. Igazából az íze miatt eszem,ha finom,akkor nem zavar,hogy az kukac. Ettem már kukacot gyümölcsben is. :D

Láttam én is több műsort,ami arról szólt,hogy a rovarokban van a jövő és az éhezés megoldása. Sáskát,csótányt sütöttek. Csak igen,az emberek undorodtak tőle. Én szívesen megkóstolnám, enném csirke/disznó helyett is.

2019. jún. 11. 14:28
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

19-es válaszomat kiegészíteném azzal, hogy húsevő lévén elcsodálkozom, amikor keresztben kettévágják a szintén húsevők a kacsát, akkor pont azt akartam érzékeltetni, hogy sok-sok húsevő még azzal sincs tisztában, ha egészben látja maga előtt, nem tudja, mit kezdjen vele, hogyan kell szétdarabolni pl. egy szárnyast, nincs tisztában az anatómiájával.

Vagy valaki írja már le, hogy mi a gond a válaszommal? A homoszexuális hasonlat? Pont azzal akartam érzékeltetni, hogy nem minden vegán kérkedik, sőt, téríteni sem akar. A vegák másik fele viszont presztízskérdést csinál a dologból. Küldetésnek érzik, hogy mindenkit lebeszéljenek a húsevésről. Csakhogy ők mivel videókat osztanak meg, sokkal látványosabban előtérbe kerülnek. De még mindig ők vannak jóval kevesebben. Na mindegy, csak tényleg nem értem, miért húztátok le a válaszom.

2019. jún. 11. 15:15
 24/30 anonim ***** válasza:
58%

Csak az akarja ráerőltetni a másikra a véleményét,aki magával sincs rendben. A többieket nem érdekli,a maguk dolgával foglalkoznak. Ez vega/ mindeveő emberekre is igaz,meg nem csak táplálkozás témakörben.

Amúgy sem célravezető,az agresszív vagy passzív agresszív viselkedés,ha fel akarod kelteni a másik érdeklődését .

Az állatos videók nem feltétlenül rosszak,ne dugjuk homokba a fejünket ,mondom ezt húsfogyasztóként .

De én erőszakos vagy a másikat becsmérlő,dögevőző,gyilkosozó viselkedés helyett célravezetőbbnek érzem,ha valaki kúltúráltan elmondja ,hogy lehetséges úgy élni,hogy kevésbé járuljunk hozzá a nagyüzemi állattartáshoz .

Pl húsmentes nap ,vagy napok,tanyasi ,ellenőrizhető minőségű hús és tojás fogyasztása . Sokan azt nem akarják belátni,hogy nem mindenkit érint érzékenyen a halál maga,az,hogy azért kellett megölni az állatot,hogy megegyük ,pl engem sem . A felesleges kínzással és a gusztustalan körülményekkel nem értek egyet ,de maga az ölés nem hat meg ,vágtam már tyúkot ,gyerekkoromtól kezdve rendszeresen,igen,az élőlények megeszik egymást ,a halál is az élet része ,és igen,az egyik meghal ,hogy a másik tovább élhessen .

Az emberek nagy része nem lesz vega/vegán ,egyrészt,mert sokak szerint szükséges húst/tojást fogyasztani ,ha nem is minden nap de heti egy-kétszer. Szerintem arra már jóval nagyobb tömegek lennének "rávehetőek" ,lehetne rájuk hatni,hogy csökkentsék a húsfogyasztásukat . De ez az erőszakos,elvakult vegánoknál sosem volt opció :D Pedig hosszútávon akár célt is érhetnének vele jó pár embernél.

2019. jún. 12. 01:03
 25/30 anonim válasza:
43%
A húsevők miért akarják az állatokra ráerőltetni az étrendjüket? A világnézetüket? Gondolom ők sem repdesnek az örömtől, hogy úgy bánnak velük mint a tárgyakkal, az aranyos cicákat/kutyuskákat meg családtagként kezelik. Ha szerinted ez egy személyes döntés, akkor megfeledkezel azokról akiknek elvágják a torkát a döntésed miatt. Ez erkölcsi kérdés, nem az hogy most gluténmentes vagy bio kajákat egyél. A vegánokat hidegen hagyja általában hogy mit eszel, amíg másnak nem kell meghalnia érte. (Egyébként vicces, ne hasonlítsuk össze hogy a növényvédő szerek miatt elpusztul néhány rovar, és hogy állatok tízMILLIÁRDjait azért tenyésztünk hogy aztán kínozzuk, megcsonkítsuk aztán megöljük őket.)
2019. jún. 12. 14:53
 26/30 anonim ***** válasza:
44%

"A húsevők miért akarják az állatokra ráerőltetni az étrendjüket?"

Azért mert az ember mindenevő és így él amióta világ a világ? Talán ezért. Jaja, tudom, hogy a vegán oldalak olyan baromságokkal vannak tele, hogy hát neeeem, mert az ember gyümievő. Csak valahogy az őseinknek senki sem szólt erről az elmúlt 50 ezer évben. De ti biztos jobban tudjátok.

"Ha szerinted ez egy személyes döntés, akkor megfeledkezel azokról akiknek elvágják a torkát a döntésed miatt. Ez erkölcsi kérdés,"

Pont addig amíg pózolva válogathatsz a vegán kaják közt az étteremben meg a szupermarketben. 2-3 nap éhezés után falnád a húst az első adandó alkalommal. És milyen erkölcs az amikor csirkék miatt pityeregsz embereken meg átlépsz és pont nem érdekel, hogy mások éheznek amíg te tömöd a vegánburgert. Milyen erkölcs az amikor a háztáji állatok "lemészárlásán" keseregsz két mondattal később meg viccesnek tartod, hogy "a növényvédő szerek miatt elpusztul néhány rovar" amikor meglehetősen friss kutatás számol be arról, hogy az elmúlt 30 évben 75%-al csökkent a rovarok száma világszerte. Ami konkrétan ahhoz fog vezetni, hogy kipusztul az összes. Persze az nem számít, mert undi bogarak a kacsa meg cuki. Meg hát bioszórán sem sikerült figyelni annyira, hogy felfogjuk, hogy a rovarok eltűnése katasztrofális lesz először a növényvilágra, aztán az állatvilágra és az emberre is. Ha így megy tovább akkor szépen kiírtjuk az életet a Földön. Na akkor örülhettek, mert nem vágnak le több csirkét.

Undorító mennyire szűk látókörűek egyesek.

2019. jún. 12. 15:26
 27/30 anonim ***** válasza:
59%

"A húsevők miért akarják az állatokra ráerőltetni az étrendjüket?"

Nem láttam még aki emberi étrendet erőltetett állatra.

Vagy most a tápláléklánccal van bajod, csak nem sikerült kifejezni magad?

" hogy állatok tízMILLIÁRDjait azért tenyésztünk hogy aztán kínozzuk, megcsonkítsuk aztán megöljük őket"

Nem hinném hogy bárki is ezért tenyésztené őket. Épeszű embereknél a cél, hogy étel (hús, zsír, máj, stb, tejtermékek) kerüljön az asztalra.

2019. jún. 12. 15:33
 28/30 anonim válasza:
49%
Az ember jól összeállított növényi étrenden 100%-osan egészséges tud lenni. Ez nem vegán oldal írja, hanem ez egy tény. Én szűk látőkörű? Ember, életmódotváltottam az állatvédelemért, és környezetvédelemért. Ha valaki szűk látókörű akkor az te vagy, mert egy húsos tányérnyi kaja többet ér neked mint egy állat egész létezése, plusz a Föld környezete. De azért viccesek vagytok.
2019. jún. 12. 17:59
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Begépeltem ide egy csomó mindent neked, de semmi értelme, mindet kitöröltem. Nagy ellenzője voltam ennek az egész vega/vegán dolognak, úgyhogy pontosan megértek mindenkit, akinek ellenérzése van ezzel kapcsolatban. Követtem egy lányt YouTube-on, aki nagyon szimpatikus volt, tökjó videókat töltött fel, mellesleg vegán volt. A vegán témájú videóihoz fűzött kommenteket képes voltam elolvasni a legaljáig, elég sok volt, és lepontoztam minden vegán kommentet, felpontoztam minden nem vegán kommentet. Nagyon ráértem akkoriban. Elég sok infót, érvet-ellenérvet elraktároztam magamban, de semmi sem tudott meggyőzni arról, hogy megértsem a vegánokat. A lány aztán az egyik videójában elmesélte, hogy ő régebben vega volt, de elég volt egy 10 perces dokumentumfilm ahhoz, hogy végleg vegán legyen, és említette, hogy ez a rövid filmecske mennyi embert meggyőzött. Megkerestem, és megnéztem ezt a filmet amiről beszélt, azért hogy bebizonyítsam magamnak, én akkora húsevő vagyok, hogy rám kicsit sem fog hatni. Végig sírtam, de számítottam rá, hogy ez lesz. Aztán azt gondoltam, hogy ezek biztosan csak kiragadott dolgok, hogy talán ezek régi felvételek, azóta biztosan emberségesebb körülmények vannak. Teltek a napok, ettem tovább a szalámis zsömlét, hamburgert, virslit, büszke voltam, hogy bebizonyítottam magamnak, engem nem térítettek meg. Aztán egy hét múlva, amikor sült csirkemellet ettem, akaratlanul is elgondolkodtam, hogyan került ez a csirke a tányéromra, miken ment keresztül, milyen kis helyen élt, látott-e napvilágot, elkezdtem undorodni minden egyes falattól, mert arra gondoltam, hogy milyen boldogtalan volt életében, és én innentől kezdve nem akartam boldogtalan, embertelen körülmények között tartott állatokat enni. Nem tudhattam, bántották-e a gondozói, bántották-e a társai, rájöttem, hogy soha nem tudhatom meg, és így nem akartam tovább enni őket. Lehet nevetségesen hangzik, de eszembe jutott azoknak az állatoknak a tekintete, akiket a videóban mutattak, és örökre elment az étvágyam tőlük. Egyszerre megértettem mindent, amit te most nem értesz, és én se értettem, nem is akartam megérteni. Újra felmentem a lánynak a videóihoz, és büszke voltam rá, az első vegán ételemet büszkén ettem, és "tisztának" éreztem minden szenvedéstől. Azóta eltelt egy év majdnem, és kezdem úgy érezni, hogy ez kevés, hogy vegán vagyok, hogy többet kell tennem értük. Igazából megértem azt, aki nem fogékony erre, én se voltam. De a vegánság a legjobb dolog ami történhetett velem, és ezt nem a kommenteknek, érveknek köszönhetően értettem meg, hanem annak az egy 10 perces videónak köszönhetően. Semmi nem ért fel azzal.

Amúgy ha belegondolsz, a veganizmus egy állatfelszabadítási mozgalom. Nem étrend, hit, nem egészségügyi akármi, és nem környezetvédelmi akármi. A vegánok nem hordanak bőrt, szőrmét, nem használnak olyan kozmetikumokat, amiket teszteltek állatokon, vagy van állati összetevője, stb, ezt sokan tudják. De a kulcsszó: állatfelszabadítási mozgalom. Wikipédia. A "mozgalom" szó szerintem elég egyértelmű, élénk tevékenységet jelent.

2019. jún. 18. 01:14
 30/30 anonim ***** válasza:
49%

Én épp fordítva látom.

Vegetáriánus vagyok fél éve, ehhez képest akárhányszor meglátogatom szüleim, nagyszüleim, kb. óránként megkérdezik, nem kérek-e valami húst. Ennyire tisztelik a döntésem.

Nem is túl sűrűn látogatom őket.

2019. nov. 3. 22:54
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!