Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegánok miért akarják rá...

A vegánok miért akarják rá eröltetni másokra az étrendjüket? A világnézetüket?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a militáns vegánokra, a kb. propaganda videókra amik azt mutatják hogy milyen rossz körülmények között tartják a haszonállatokat.

#vegán #életmód #hús ellenesség
2019. jún. 10. 23:55
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
71%
11# vagyok, egyébként azokkal a videókkal mi a baj, amik bemutatjàk hogy tartják a haszonàllatokat? A valóságot megmutatni nem bűn szerintem. Mondom ezt úgy, hogy nem osztogatok ilyen videókat.
2019. jún. 11. 06:56
 12/30 anonim ***** válasza:
67%
Vegánság vallássá nőte ki magát, már csak azt várom mikor jön el az ideje, hogy kettesével mint a hívők házról házra fognak sétálni és téríteni. Nem eszek sok húst, elképzelni nem tudnám, hogy végképp ne egyek, az ember mindenevő.
2019. jún. 11. 07:28
 13/30 anonim ***** válasza:
56%
Én még nem találkoztam velük, azzal annál többször, hogy a vegán témáról szóló kérdésbe beletrollkodnak a nem vegánok és emiatt meg kell védeniük magukat, végül az egész téma szét van offolva. Minek szól bele a vegán témába az, akit nem is érdekel? Masszív trolloldal.
2019. jún. 11. 07:30
 14/30 anonim ***** válasza:
85%
14 éve vegetáriánus vagyok, 3 éve pedig vegán. Nem erőltetem senkire. Nagyon egyszerű oka van az én életmódomnak. Undorodom a hústól. A többi állati eredetű dolgot, mint pl sajt, vaj, joghurt, stb. laktózérzékenység miatt hagytam el.
2019. jún. 11. 07:31
 15/30 anonim ***** válasza:
52%

Tudom milyen élete van egy darab húsnak, minden évben nagyszülőknél 2x van disznóvágás. Mindig kapjuk a frissen vágot csirkét, kacsát.

Sosem mondok le a húsról!

2019. jún. 11. 08:02
 16/30 anonim ***** válasza:
86%
Ezt a divatvegánok csinálják. Normális ember nem erőltet semmit a másikra. Az rendben van,hogy megmutatják a valóságot és elmondják az érveiket,de lehet ezt kulturáltan is. A nővérem is 15 éve vega, volt vegán is évekig. Elmondta a véleményét de soha nem akart rábeszelni,soha nem oktatott ki minket. En is kipróbáltam a vegaságot, 10 hónapig bírtam de nem ment. Nekem még akkor is hiányzott a hús,ráadásul alkalmasságin visszahívtak kontrollra, mert vérszegény lettem. Valamit rosszul csinálhattam. De azért amikor egy vegán olyat mond,hogy ha mondjuk megeszek egy tojásrántottát akkor ugyanolyan vagyok,mint aki kiskutyákat ver agyon,az kiverte a biztosítékot. Főleg,hogy általában házi tojást eszek,a tyúkokat ismerem,arany életük van. Nem tudom,ez miért akkora bűn. A nagyüzemi hús/tojás/tejtermelés borzasztó,de sajnos nagyon sok pénz,szervezés kellene a felszámolásukra és egyszerre több millió vagy milliárd ember szemléletváltására. Ilyen fogyasztás mellett ez lehetetlen. Ráadásul kinek van rá pénze? Egy rizseshúst pl.összedobok 1500 ft-ból és esszük 2 napig. De amikor itthon volt a tesóm,főztem komplett vegán menüt, desszerttel mindennel. Hát abbol a pénzből mi 3 étkezést megoldunk. A zöldségesnél mindig kb.2x annyit otthagyok,mint a húsboltban. Iszonyat drágák,pedig szeretem a zöldségeket nagyon. Ha megtehetném anyagilag,sokkal.többször főznék húsmnetes kaját.
2019. jún. 11. 08:26
 17/30 anonim ***** válasza:
75%

Nem vagyok vega, de:

A husevo emberek gyakran homokba dugjak a fejuket ezzel kapcsolatban. Pl elmennek egy hentespult elott es szornyulkodnek a disznofejen. Vagy ha van egy nagyipari allattartast bemutato video, akkor inkabb gyorsan kikapcsoljak, nem hajlandoak vegignezni, pedig az a valosag. Vagy pl ha egy ujdonsult haziasszony eloszor kap a kezebe egy egesz csirket, hogy felbontsa, szornyulkodik attol, hogy lenyuzza a boret, eltorje a csontjat, stb. A veganok nagy resze gondolom ezt a tagadast, harirast nem birja elvbol elviselni.

A husevo emberek egy jo resze sokkal ritkabban, vagy egyaltalan nem enne hust, ha annak minden folyamata ra harulna az olestol a kizsigerelesig. Eleg nagy luxus, hogy ezt masok megteszik helyettunk. Nem azt mondom, hogy az ember egyaltalan ne fogyasszon hust, mert a kiegyensulyozott taplalkozasban hiszek, de az a mennyiseg, amit ma egy atlag ember megeszik, az sok, illetve minosegeben is gyatra.

2019. jún. 11. 10:17
 18/30 anonim ***** válasza:
59%

18., de jókat írtál, nagyon egyetértek. Szintén nem vagyok vega, se vegán. De tényleg ez a valóság, elég csak a főzőversenyeket-műsorokat megnézni. Azt sem tudják, hogy néz ki egyben egy kacsa. Versenyben (Konyhafőnök) mondja vagy Sárközi, vagy Rácz, hogy vágd ketté a kacsát. A versenyző pedig keresztben kettészabdalja. Hű, azért néztem nagyot.

Annyit ehhez az egész kérdéshez: nem minden vega, vegán akar téríteni. Sőt... Ahhoz tudnám hasonlítani, hogy rengeteg meleg, homoszexuális él köztünk, nagyrészük csendben éli a saját magánéletét, de vannak a felvonulásokon résztvevők, akik propagandát csinálnak, szinte tüntetnek, hogy elfogadják őket.

Szóval kettőn áll a vásár, nem szabad általánosítani ebben a vegán témában sem.

2019. jún. 11. 12:23
 19/30 anonim ***** válasza:
80%

18# teljesen egyetértek! Ma már elég gyakori, hogy az emberek napi 3x is esznek húst. De ha arról lenne szó, hogy öljenek meg egy csirkét, vagy csak nézzék meg, már nem menne.

Ahogy a kínai kutya fesztivál miatt is dühöngenek, meg szidják kanadàt a fóka eves miatt, Ausztráliát a kenguru hús miatt stb.. De közben meg ők is esznek húst minden nap, csak más állatét. Képmutató dolog szerintem az egész, homokba dugják a fejüket és nem vesznek tudomást arról, hogy hogy kerül a tányérra az a rántott hús.

Nem azt mondom, hogy legyen mindenki vega meg vegàn, de nem biztos, hogy ők a hülyék, ha megvédik az etrendjuket.

Persze szekta szerűen űzni a dolgot gáz, a szélsőségek sem jók szerintem semmilyen esetben.

2019. jún. 11. 13:02
 20/30 anonim ***** válasza:
95%

18as

Én is igazat adok. Falun nőttem fel, minden héten vágtunk csirkét, telente disznót is. Ebben nőttem fel,de en soha nem tudtam megölni a csirkét. Oda se néztem. Megkopasztottam,felbontottam,de azt ahogy meghal,sosem bírtam nézni se. Disznóvágáskor meg ki se mentem míg a malac nem volt levágva,a visítást sem bírtam hallgatni. Enni viszont szeretem nagyon. De valóban,ha nekem kellne megölni hozzá az állatot,én se ennék húst,ha csak nem az életem múlna rajta.

2019. jún. 11. 13:43
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!