Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Házi búzatej készítéskor...

Házi búzatej készítéskor miért kell leönteni az áztatott vizet?

Figyelt kérdés
Nekem akkorra már nagyon pépes lesz és amit a friss vízzel kapok az nagyon híg lesz.

2019. jún. 7. 06:54
 1/3 A kérdező kommentje:
Az angol oat-ról beszélek. Lehet ez inkább zab magyarul.
2019. jún. 7. 06:57
 2/3 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%

Igen az zab. Ha a pehelyből készíted és nem az egész szemes zabból, akkor nem kell leönteni a vizet róla.

Ha egész zabból készíted, (és a leírásod alapján nem) az pedig azért javasolt, hogy a fitinsav kioldódjon belőle (ezért öntöd le a vizet), mert az gátolja a tápanyagok felszívódását és egyes emésztőenzimek működését.

2019. jún. 7. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon hasznos volt! :)
2019. jún. 7. 11:06

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!