Mivel lehet szószokban a tejszínt helyettesíteni?
"Inkább csak finomabb lesz tőle az étel mert a növényeknek eleve van egy jó íze, nem úgy mint az állati tejszínnek."
Ez eléggé ízlés kérdése: nekem az állati tejszínnek van (volt) eleve jó íze, és amióta vegán vagyok, ezért nem helyettesítem semmiféle növényi utánzattal, mert azoknak van egy szerintem kellemetlen, rossz mellékíze.
Nekem nagyon bejön a kesupüré kevés folyadékkal higítva tejszín helyett. Ha ilyet nem kapsz, akkor síma kesut áztass le kevés vízben egy-két órára és utána pürésítsd. Megéri egyszerre nagyobb adagot készíteni, csavaros üvegben nagyon sokáig eláll a püré.
Kb egy evökanálnyi püré+ fél dl folyadék megfelel 1 dl tejszínnek.
Ha tejföl helyett akarod, akkor tegyél hozzá kevés citromlét, az megadja a kicsit savanykás ízt.
Bocs, de a 75%-osnak valamennyire igaza van, a tejszínnek ugyanis alaptulajdnosága, hogy magas a zsírtartalma, ezért ad az ételeknek selymes állagot.
AZ, hogy állati vagy növényi kevésbé lényeges, de a legalább 25%-os zsirtartalom alapdolog kellene, hogy legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!