Mivel lehet helyettesíteni a halat?
Mindenféle tengeri növény alapú étel használható a tenger íz behozatalához (pl. nori, wakame, kombu), ha meg "halhúst" is szeretnél bele akkor az előbbiekkel ízesített pl sült tofu, más húshelyettesítők vagy akár padlizsán is megteszi (utóbbit még pontyszelet kinézetűre is könnyű varázsolni, csináltunk már vele hamis halászlét nagy sikerrel :) ). Nagyon meggyőző "tonhalas" szendvicset is csináltunk már, noris-veganézes enyhén tört főtt csicseriborsóval.
De sokszor elég csak a tengeri íz, nekem egyik kedvencem volt vegánság előtt a toszkán halleves. Nem hiányzott belőle a hal, elég volt az íz amit a sok nori adott neki.
Miért akarod helyettesíteni? Bocs, de az egyetlen dolog, amit nem értek sok vegetáriánusnál, hogy helyettesíteni akarják a húst vagy a halat. Ne érts félre, én imádom a húsmentes ételeket, és nem bírálom azokat, akik nem esznek húst egyáltalán, de ettől, hogy helyettesíteni, a hideg is kiráz. Ha magát a "halas" ízt keresed, akkor úgy, ahogy az első is leírta, tengeri algával. Ázsiai boltokban tudsz venni szárított algát, sötétzöld, pöndörött valami, eléggé sós és tengerízű. (Én imádom.) Ha magát a halhúst, abban nem igazán tudok segíteni, gomba vagy padlizsán, talán, de én úgy főzök, hogy semmi sem helyettesít semmit, én úgy használom az alapanyagokat, hogyha például vegetáriánusul főzök, hogy minden saját maga, nem pedig valami helyett.
Remélem, nem vetted kötekedésnek, és tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!