Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánk nem is ülnek olyan...

Vegánk nem is ülnek olyan asztalhoz ahol húst esznek?

Figyelt kérdés
Tehát pl ha vendégségbe megy egy vegán de a többi ember húst eszik akkor ezt mennyire tolerálják? Most azért egyen mindenki zöldet, mert egy vegán nem bírja a húst?
2019. ápr. 11. 17:45
1 2
 1/15 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%
A tapasztalataim alapján (nem vagyok vegán) egyetlen vega/vegán ismerősöm sem csinált ebből ügyet. Ugyanúgy odaültek egy eszi szalonna sütögetésnél a tábortűzhöz, ugyanúgy egy asztalnál ettek velünk, csak nem merítettek a húsos/tojásos esetleg tejes fogásokból... ennyi.
2019. ápr. 11. 17:53
 2/15 anonim válasza:
100%
Én vegán vagyok és nem zavar. Bár szerintem elég illetlen dolog ebből problémát csinálni.
2019. ápr. 11. 17:58
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

hát ha nem valami elvakult hittérítőt fogsz ki, akkor nem csinálnak jelenetet... illetlenség is mást b szogatni az ételével.

én is ismerek vega/vegán embereket, én teszek mozzarellát a salátámra, ő nem, én husit szedek magamnak, ő inkább a karfiolt, de én meg pl. eperfagyit nem eszek, mert utálom, de nem rendezek jelenetet ha valaki azt vesz magának a cukrászdában.

hisztis kisgyerekekkel meg nem kell foglalkozni, majd kinövik a viselkedésüket

2019. ápr. 11. 18:24
 4/15 anonim ***** válasza:
15%
Teljesen megértem aki így tesz. Gondolom a legtöbb ember sem ülne le vidáman dalolászva egy asztalhoz olyanokkal akik kutyát esznek. Legalábbis szeretném ezt hinni :/
2019. ápr. 11. 18:52
 5/15 anonim ***** válasza:
97%
A legtöbb vegán teljesen normális ember és békén hagyja azokat, akik nem az ő elvei szerint élnek és nem problémázik ilyesmin. Aztán persze van a kisebb, de sokkal hangosabb turbóvegán selejt réteg, aki problémázik ezen, de ez a réteg kb. életcélt csinál abból, hogy a nem vegánokat megtérítse vagy ha nem lehet, akkor megalázza.
2019. ápr. 11. 18:57
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb vega/vegán nem csinál problémát ebböl, kivéve, ha a húst is evök elkezdik kínálgatni, magyarázni, hogy egyen azt is, nem lesz töle baja, stb.

Viszont arra illik figyelni, hogy a húsmentes és a húsos ételek teljesen külön legyenek (pl hidegtálon ne egymás mellett), mindegyikhez külön szedöalkalmatosság legyen (ne ugyanazzal szedjenek a húsos és húsmentes változatokból), illetve a húsos ételeket úgy sezdje mindenki, hogy ne csöpögjön vagy potyogjon belöle a vega/vegán ételekbe.

2019. ápr. 11. 19:29
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Vannak nagyon radikális vegànok, akik gyakorlatilag nem is barátkoznak mindenevőkkel, nemhogy egy asztalhoz üljenek.

De egy átlag vegàn nem csinál belőle ügyet.

2019. ápr. 11. 20:58
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Általában nem csinálnak belöle ügyet, de én azért nem olyan ételeket tálalnék, ahol a csontokról rágják le a húst a többiek, mert ez már zavaró lehet.
2019. ápr. 11. 20:59
 9/15 anonim ***** válasza:
85%

Öhm, nem én szoktam vegánként beleszólni abba ki mit eszik hanem fordítva: nap mint nap a munkahelyen, hétvégén a csaladi összejöveteleken mindig...

De sajtot se? A növények is éreznek!! És nem hiányzik a hús?? Na csak egy kis húsleves levét...

Kicsit fel van fújva ez a téma, hogy a “vegánok erőszakosak” nemde?!

2019. ápr. 11. 21:53
 10/15 anonim ***** válasza:
82%

9# egyet értek amúgy.. Legutóbb családi összejövetelen husleves, rántott hús és tört krumpli (zsírral) volt a kaja.

Hát jó, nem csináltam belőle ügyet, de nem is ettem ugye egyik fogásbòl sem.

A rokonság egyből nekem támadt, hogy megsértem őket, meg mi az, hogy nem. Hát a húslevesben van zöldség, legalább azt. Az egész ebéd arról szólt, hogy végig az én étkezési szokásaimmal foglalkoztak és komolyan szekàltak miatta.

Persze van rengeteg elborult vegàn, aki szégyent hoz a vegànokra, de a mindenevők jelentős része sem panaszkodhat.

2019. ápr. 12. 05:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!