Vegánk nem is ülnek olyan asztalhoz ahol húst esznek?
hát ha nem valami elvakult hittérítőt fogsz ki, akkor nem csinálnak jelenetet... illetlenség is mást b szogatni az ételével.
én is ismerek vega/vegán embereket, én teszek mozzarellát a salátámra, ő nem, én husit szedek magamnak, ő inkább a karfiolt, de én meg pl. eperfagyit nem eszek, mert utálom, de nem rendezek jelenetet ha valaki azt vesz magának a cukrászdában.
hisztis kisgyerekekkel meg nem kell foglalkozni, majd kinövik a viselkedésüket
A legtöbb vega/vegán nem csinál problémát ebböl, kivéve, ha a húst is evök elkezdik kínálgatni, magyarázni, hogy egyen azt is, nem lesz töle baja, stb.
Viszont arra illik figyelni, hogy a húsmentes és a húsos ételek teljesen külön legyenek (pl hidegtálon ne egymás mellett), mindegyikhez külön szedöalkalmatosság legyen (ne ugyanazzal szedjenek a húsos és húsmentes változatokból), illetve a húsos ételeket úgy sezdje mindenki, hogy ne csöpögjön vagy potyogjon belöle a vega/vegán ételekbe.
Vannak nagyon radikális vegànok, akik gyakorlatilag nem is barátkoznak mindenevőkkel, nemhogy egy asztalhoz üljenek.
De egy átlag vegàn nem csinál belőle ügyet.
Öhm, nem én szoktam vegánként beleszólni abba ki mit eszik hanem fordítva: nap mint nap a munkahelyen, hétvégén a csaladi összejöveteleken mindig...
De sajtot se? A növények is éreznek!! És nem hiányzik a hús?? Na csak egy kis húsleves levét...
Kicsit fel van fújva ez a téma, hogy a “vegánok erőszakosak” nemde?!
9# egyet értek amúgy.. Legutóbb családi összejövetelen husleves, rántott hús és tört krumpli (zsírral) volt a kaja.
Hát jó, nem csináltam belőle ügyet, de nem is ettem ugye egyik fogásbòl sem.
A rokonság egyből nekem támadt, hogy megsértem őket, meg mi az, hogy nem. Hát a húslevesben van zöldség, legalább azt. Az egész ebéd arról szólt, hogy végig az én étkezési szokásaimmal foglalkoztak és komolyan szekàltak miatta.
Persze van rengeteg elborult vegàn, aki szégyent hoz a vegànokra, de a mindenevők jelentős része sem panaszkodhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!