Mennyire jellemző, mennyire gyakori hogy a vegetáriánus vagy vegán táplálkozási formát pár év vagy egy idő után előbb utóbb elhagyják?
Általában azok hagyják abba, akik vagy divatból, vagy mások miatt kezdtek bele és rájönnek, hogy még sem tetszik nekik, illetve, akik nem néznek utána, hogy mire kell odafigyelni és a rossz módszer miatt problémákat kapnak.
Aki komolyan gondolja, és nem lemondásnak, hanem egyfajta kihívásnak, újításnak veszi, az megmarad emellett.
Ha valaki úgy lesz vega/vegán , hogy egyszerüen kihagyja az étrendböl a húst/állati termékeket, az rövid idön belül feladja, mert hiánytüneteket kap. Ugyanis ahhoz, hogy ezt az életmód müködjön, oda kell figyelni, hogy minden lényeges tápnayagot megkapjon a szervezet és ehhet nem elég a körítés-kenyér mint élelemiszer. Megfelelö összetétel kell, a keményítötartalmú élelmiszerek mellett sok különbözö zöldségféle, fehérjetartalmú alapanyagok és jó minöségü zsírok/olajok is szükségesek. Ha az összetétel megfelelö, akkor nem lesz semmiböl hiánya, azaz nem fogja magát rosszul érezni.
Ezen kívül még olyanokról hallottam, hogy feladják, akik vagy a család, barátok csak párkapcsolat miatt kezdtek bele, hirtelen állatvédö fellángolásból, vagy esetleg azért, hogy feltünöbbek legyenek mások szemében.
Elég ritka, tekintve hogy mindkét irányzat követőinek száma rohamosan nő, bizonyos országokban több mint 100%-os növekedés is megfigyelhető évről évre ((tehát megduplázódik a számuk kb).
Aki komolyan gondolja annak ez egy életre szóló döntés.
A vegánságot 98% feladja, a vegetárániuságot pedig 84% a legutóbbi felmérések szerint általában pár hónapon belül esetleg évek múlva.
Aki vegetáriánust ismerek és már évek óta az, sose szerette a húsnak az ízét így tudd megmaradni vegetáriánusnak, viszont aki állatvédelemből lett az vagy egészséges életmód miatt egyse birta!
Nem értek egyet az utolsóval, mert én világ életemben szerettem a húst, a tejtermékeket meg a tojást is, ennek ellenére egészségügyi okokból elhagytam ezeket és több éve eszembe sem jut visszatérni a régi étkezési rendszerre.
Ez érvényes elég sok ismerösre is, akik szintén úgy álltak át a hús nélküli életre, hogy elötte szivesen fogyasztották.
Szóval nem tudom, honnan veszed azt, amit állítaszt, de nem tünik hitelesnek.
Elég sok személyes beszámolót lehet találni a neten, youtube-on olyanoktól, akik feladták valamilyen okból.
Arról, hogy az USÁ-ban mennyire gyakori ez, itt olvashatsz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!