Miért ilyen drágák a vegán éttermek?
Ne a trágya gyorséttermekhez, hanem a hasonló stílusú és minőségű helyekhez (Bamba Marha, Epic Burger, Zing, stb.)
Ezek hasonlóak, vagy még drágábbak, mint a vega és vegán helyek.
Az sem mindegy, hogy egy éttermet nézel, vagy az aluljáróban kéred öntet nélkül a falafelt, ami így vegán lesz. Ha a saját kategóriájában nézed, tehát nem egy központi fine dining étterem árait hasonlítod a csepeli eldugott kínaishoz, akkor nincs jelentős eltérés. Ahol húsos és vega/vegán opció is van egy éttermen belül, ott sem drágábbak a vega ételek.
Azért tűnik neked úgy, hogy a vega helyek drágábbak, mert nincs akkora igény rájuk. Így egy olyan tömegtermelő cég, mint a Burger King ezekből nálunk még nem tudna megélni. Az ilyen gyorséttermekben hatalmas igény van a gagyibb minőségű vagy túlárazott (gondolj csak a felszeletelt fél almára többszáz forintért) termékekre, ezért tudják tömegesen termelni és alacsonyabb áron eladni. Ha a vega ételek ugyanígy fogynának, az sem lenne drágább. Most még kihasználják a kisebb cégek, hogy egyre nagyobb az igény, de kevesen vannak, ezért sokan fizetnének többet érte. De az ételek előállítása átlagosan nem kerül többe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!