Sok ilyen divat vegán ember lehet?
Eszembe jutott erről egy régebbi kérdés. Egy lány mesélt erről itt a GYK-n hogy ő enne húst, de mivel mindenki a környezetében úgy tudja vega, megszégyenülve érezné magát ha bevállalná a húsevést, mert megtagadná az elveit.
Közben bevallotta, hogy titokban amikor lehet, eszik húst.
Szóval ez lehet egyeseknél valami lelki betegség, frusztráltság, de nem divatból szerintem.
Talán olyan ez, mint amikor ország világ előtt kijelentem, hogy leszoktam a cigarettáról, közben még sem sikerült, de nem akarok megszégyenülni, viszont sutyiban rágyújtok a wc-ben.
De akkor is agybaj, mert nem másokért váltunk életmódot, hanem magunkért.
Én csak magamról tudok nyilatkozni, és én maximálisan betartom a vegán szabályokat.
Ennek "ellenére" a vérképem azóta jó, meg a vérnyomásom illetve egy csomó egyéb egészségügyi paraméterem. Ha nem hiszed, az a te dolgod, de ettöl még nem igaz, hogy annak lesz jó a vérképe, aki titokban húst is eszik.
Nem értem, az ilyen minek kínozza magát. Ha nem belülről jön a késztetés, hogy nem kívánod, nem bírod/akarod megenni, akkor felesleges eljátszani. Aki nem vegán, annak a szemében ez inkább jelent hátrányt, mint elismerést, tehát a nem vegán barátoknak megjátszani még nagyobb őrültség.
A barátod szerencsére ritka kivétel. A vegák és vegánok többsége nem eszik húst titokban sem, hiszen a saját döntésük volt, hogy elhagyják. Ettől még lehet valaki teljesen egészséges. Nemcsak azoknak van rendben a vérképe, akik titokban húst esznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!