Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Milyen finom vegán ételt...

Milyen finom vegán ételt csináljak ami "elnyűgözi" őket?

Figyelt kérdés
Családi vacsi lesz, és én csinálom a saját kajámat, mert ahova megyünk nem tudják mit csináljanak nekem, meg miből stb. Nekem nem is baj, nem is ez a lényeg. Milyen kaját csináljak, ami jól néz ki, és láthatják hogy a vegánok sem salátalevelen élnek? :D Szejtános ételre gondoltam, de bármilyen ötletet írhattok.

2019. márc. 21. 17:44
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha a lenyűgözés lenne a cél, valami nagyon népszerű kaja vegán változatát vinném. Pl. hamburger, lasagne, spagetti, pizza. A darált húst helyettesítheted zöldségekkel, gomba-dió kombóval, tofuval, vagy valamilyen hüvelyessel (pl. lencse). Ismerős dolgot mindig könnyebben megkóstol az ember, mint egy teljesen idegent, tehát ezzel valószínűleg nagyobb sikered lenne, mint egy hangzatos nevű, de sosem látott étellel. Könnyebben elfogadják azokat az összetevőket, amit ők is esznek, pl. lencse, bab, hétköznapi zöldségek.

De az is fontos, hogy a dolgokat ne akard teljesen megfeleltetni egymásnak, mert ezzel csak az elvárásaikat növeled. Sokszor megkaptam már, hogy a gabonakolbász nem is hasonlít kolbászra, a búzahús nem hús, a vegán sajt nem sajt. Mégis jóízűen ették az ezekkel készült rakott krumplit. Ha túlzottan hasonlítani akarsz az eredeti ételekhez, olyan kérdésekkel fognak bombázni, hogy "ha húst kívánsz, miért nem eszel rendeset ehelyett a szar helyett?".

Később, ha már nyitottak, be lehet mutatni a teljes vegán menüt, de én valami megszokottabbal nyerném meg őket.

Mióta vegán vagyok, a vendégek is vegán ételeket esznek nálunk, és többször előfordult, hogy elkérték az ételeim receptjét. Egy családi barátunk egy héttel a vendégség után boldogan büszkélkedett, hogy elkészítette a nálunk kóstolt csicseriborsó dahlt, és rendszeresen meg fogja főzni. Vegánnak ismerte meg, így eszébe sem jutott másképp csinálni. Ez is egy módszer, ha az illető nyitott az újdonságokra.

Sok sikert!

2019. márc. 22. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!