Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Élesztöpehely kérdés?

Élesztöpehely kérdés?

Figyelt kérdés

Mi különbség van az élesztöpehely meg a sütöélesztö közt?

Az élesztöpehely is keleszt valamennyire?

Elnézést a (valószínüleg) buta kérdésért, de igazán nem tudom hová tenni az élesztöpelyhet gondolatban, ez ízesítö - akkor miért élesztönek nevezik, ha meg szinten keleszt, akkor miért nem jó a hagyományos élesztö?

2019. márc. 5. 21:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Nen kelesztésre való. Inaktív élesztő. Vegánok használják pl reszelt sajt helyett.

2019. márc. 5. 22:37
 2/7 acelsziv ***** válasza:
100%
Olyan íze van, mint a parmezánnak. Ha meg belerakod zöld turmixba összefogja és nem válik szét vízre és rostra.
2019. márc. 6. 08:52
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi, nyilván rosszul kerestem, mert ezt nem találtam meg.

Esetleg tudod, hogy hogyan lesz inaktiválva?

2019. márc. 6. 08:54
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A használatában nincs köze az élesztőhöz. Olyan, mint egy étel ízesítő vagy fűszer, de van, aki reszelt parmezán helyettesítésére használja. Levesekben és mártásokban iszonyú finom. Sajnos kevesen ismerik, főleg vegánok, pedig nem sok köze van a szokásos vegán helyettesítőkhöz. Természetes anyagból van, nem káros az egészségre, viszont kis mennyiségben is jól kiemeli az ízeket. Az ára elsőre riasztó lehet, de nem úgy kell enni, mint a sajtot és sokáig elég. Mindenkinek ki kellene próbálnia, mert az egyik legjobb összetevő.
2019. márc. 6. 09:04
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

3 :-)

Inaktiválni nem tudod. Ha van ilyened csak elfogyasztani tudod. Élesztőnek használni nem.

2019. márc. 6. 12:11
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

3. Bocsi hirtelen nem tudtam olvasni :-)

Inaktiválás, hogy tőrténik? Pontosan nem tudom. De lehet sikerül kiderítenem...

2019. márc. 6. 13:13
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Amellett hogy nagyon finom, természetes ételízesítő iszonyat egészséges, szinte minden B vitamint tartalmaz, ráadásul eszméletlen mennyiségben; illetve fehérjékben is dús és teljes aminosav profillal rendelkezik.
2019. márc. 9. 21:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!