Sós rágcsa, vendégváró ötlet kezdő vegánnak?
Sok receptet néztem neten, de sós ötletet nem találtam, ami tetszene. Eddig a tócsni a legjobb ötletem, de sajna az elég hosszadalmas, mire kisütöm... valami sütős dolog jobb lenne.
Az lenne fontos, hogy ne legyen tele pótló cuccokkal, ezerféle speckó liszt, meg magpelyhek meg tudom is én...
A legtöbb sós rágcsa elég vegán. Speckó liszt sem kell, mivel a sima búzaliszt vegán.
Pl. valami pogácsaféle? Tökmagos, hagymás, vagy krumplis?
Ezen az oldalon tudsz keresgélni, sok jó ötlet van:
A legjobb szépen feldarabolt zöldségeket (sárgarépa, uborka, szárzeller, kaliforniai paprika) adni valamilyen vegán mártogatóval.
Pogácsa, leveles tésztába tekert bármi, levelestészta csíkok szezámmaggal megszórva, vegán mártással. A mártás lehet bolti, vagy csinálhatsz otthon pl. paradicsom püréből, növényi tejszínből/joghurtból, avokádóból, zöldségpüréből.
A legtöbb leveles tészta és réteslap vegán, és nagyon egyszerűen használható. Ha találsz pálmazsír menteset, az csak még jobb. Én az otthon megmaradt zöldségeket szoktam apróra vágni, kicsit lepirítani serpenyőben és leveles tésztába csomagolni. Szinte bármivel működik.
Ha még ennyit sem akarsz bajlódni, akkor az egyszerű popcorn, vagy bolti sós keksz. Általában a vajas, sajtos popcorn sem tartalmaz tejszármazékot.
Ha valami mutatósabbat csinálnál, akkor töltött gomba vagy házi mini pizzák. A tésztát ehhez is megveheted készen, csak ki kell nyújtani és megpakolni zöldségekkel.
"Pogácsa, leveles tésztába tekert bármi, levelestészta csíkok szezámmaggal megszórva, vegán mártással. A mártás lehet bolti, vagy csinálhatsz otthon pl. paradicsom püréből, növényi tejszínből/joghurtból, avokádóból, zöldségpüréből."
A pogácsa nem vegán, legalább is tojás kell bele, de a legtöbbször tejföl, túró vagy/és vaj is van benne - ezek egyike sem vegán.
"A legtöbb leveles tészta és réteslap vegán, és nagyon egyszerűen használható. Ha találsz pálmazsír menteset, az csak még jobb. Én az otthon megmaradt zöldségeket szoktam apróra vágni, kicsit lepirítani serpenyőben és leveles tésztába csomagolni. Szinte bármivel működik."
A legtöbb leveles tészta sem vegán, mert a benne lévö vaj nem az!
"Ha még ennyit sem akarsz bajlódni, akkor az egyszerű popcorn, vagy bolti sós keksz. Általában a vajas, sajtos popcorn sem tartalmaz tejszármazékot."
A VAJAS, SAJTOS popcornban szerinted a vaj meg sajt nem tejtermék???ß
"Ha valami mutatósabbat csinálnál, akkor töltött gomba vagy házi mini pizzák. A tésztát ehhez is megveheted készen, csak ki kell nyújtani és megpakolni zöldségekkel."
A készen vett tésztákban tojás van, ami vegánoknak szintén nem ehetö!
A bolti pizzatészták és levelestészták nagy része vegán. Természetesen nem az összes márka, de szinte minden nagyobb boltban kapsz belőle vegánt, amennyiben a pálmaolaj nem zavar. A pogácsából pedig nemcsak sajnos és tepertős létezik, hanem krumplis, magvas, stb. Egyikbe sem kötelező tejtermékeket tenni, és nyilvánvaló, hogyha valaki vegán, akkor nem vajas és sajtos pogácsát fog sütni.
A vajas és sajtos popcornok többsége pedig aromákat tartalmaz növényi olajjal keverve, nem valódi vajat. Ugyanígy sok chips is aromákkal készül, így a sajtos, sonkás, baconös és társaik között is vannak állati származékoktól mentesek. Más kérdés, hogy aki vegán, annak mi a véleménye a sonka ízű dolgok fogyasztásáról, de ez már ízlés kérdése.
Nem állítom, hogy az összes popcorn, tészta és társaik vegánok, de elég nagy részük az, ezért nem kell speciális boltban keresgélni, mert a nagyobb hiperek is árulják őket, csak el kell olvasni az összetevőket.
Tisztában vagyok a vegánság fogalmával, és szerintem a kérdező is. Ha egy vegán kérdés alá azt írják, hogy pogácsa, az embereknek valószínűleg nem a sajtos és túrós fog elsőként eszébe jutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!