Kezdő vegan korotokban veletek is volt, hogy rutin kávézásnál a kv felénél vettétek észre, hogy basszus reflexből belement a tejszín meg hasonlók?
Mivel szinte kizárólag itthon kávézom, ahol nincs tejszín, ez nem fordulhat elő. De másutt is határozottan észreveszem, hogy teszek-e bele tejterméket vagy sem... (Bár vegán nem vagyok, de nem eszem tejszínt vagy tejet. A kávémba kókusztejet teszek.) A többi ételcsoport kizárásánál sincs ilyen gondom soha, akkor sem, ha hirtelen váltok és néha kilengek, tudom, milyen az aktuális életmódom.
Mivel nálad ez nincs így, nyilván tudatosabban kell figyelned rá az elején.
Egy idő után megszokod, hogy a kávédhoz növényi tejet kérj (starbucksban és egyéb helyeken van választási lehetőséged erre)
Ettől még nem leszel "rossz vegán", vagy mittudomén.
Véletlen baleset volt, ennyi.
Miért nem? Ha be akarsz tartani egy étrendet, aminek komoly szabályai vannak, akkor mindent elolvasol és megkérdezel, amit nem te csinálsz. Nekem ez alap.
Jó, amíg az ember ifjú és bohó, akkor lehet, hogy nem tudja, hogy bármiben lehet valami, amit nem akar megenni, de 1-2 esetből tanulsz és utána nézed, nem?
Ha vega vagyok, nem eszem zselatint és kész. Nem hiszem, hogy ez nehéz, nekem nem az.
De semmi bajom azzal, aki nem foglalkozik ezekkel. Engem még a címkék sem érdekelnek. Ha nem okoz lelkifurdalást, felőlem egyél, amit akarsz, tág keretek között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!