Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Kezdő vegan korotokban veletek...

Kezdő vegan korotokban veletek is volt, hogy rutin kávézásnál a kv felénél vettétek észre, hogy basszus reflexből belement a tejszín meg hasonlók?

Figyelt kérdés

2017. jan. 4. 11:27
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
20%
Az életmódba még annyira se fér bele a robbanócukorka... Vegán étrendet az ember egészségügyi okokból követ, de attól még más módokon pénzelheti az állatokon tesztelő cégeket, vehet bőrt, szőrmét stb.
2017. jan. 6. 15:52
 12/23 anonim ***** válasza:
0%
Pont robbanócukor? Általában azért lesz valaki vegán, mert szeretne egészségesebben élni. De a robbanócukor full műanyag, én bottal se nyúlnék hozzá. (Amúgy szerintem a zselatin se látott túl sok állatot, inkább műanyag az is...)
2017. jan. 6. 19:05
 13/23 A kérdező kommentje:

" Vegán étrendet az ember egészségügyi okokból követ, de attól még más módokon pénzelheti az állatokon tesztelő cégeket, vehet bőrt, szőrmét stb.

"

légyszíves ne válaszolj, ha fingod nincs a témáról amibe beleszólsz...

2017. jan. 6. 20:08
 14/23 anonim válasza:
100%

Bocsanat az ekezetek miatt, telefonrol irok!

Vegan vagyok lassan fel eve es velem is elofordultak balesetek, peldaul ettem a ropit nagy naivan azzal a hittel, hogy "vegulis mi lehet benne: liszt, so, viz, olaj, aszt' csokolom", aztan elolvastam a hatuljat es kiderult, hogy van benne tejpor (ha jol emlekszem a sparosban es az aldis "fenyes" kulsejuben nincs, de inkabb olvassatok el az osszetevoket), kicsit felfordult a gyomrom a gondolattol, de nem hanytattam meg magam, vettem egy sima sos chipset es kesz, veletlen volt. Eleve szerintem a vegansag lenyege a torekves, minden apro lepes szamit es egy siker, plusz a mai vilagban nagyjabol lehetetlen teljesen vegan eletmodot folytatni, de meg lehet probalni es hibazni, majd abbol tanulni csak fejlodest idez elo.

Amugy az egyik valaszolo irta, hogy azert lesz valaki vegan, hogy egeszsegesebb legyen, nyilvan ez is benne van, viszont neha-neha belefer egy kis nasi, emellett a kulonbozo uzemekben folyo kinzasok, korulmenyek jobban meggyoztek, mint az egeszsegugyi oldala, ez egy eletmod, ami nagyon eroteljesen hat az etrendre, de nem egy dieta.

A lenyeg: nyugi, massal is elofordult hasonlo, az elet megy tovabb es maskor jobban odafigyelsz, ez egy hosszabb tanulasi folyamat.:))

2017. jan. 6. 22:35
 15/23 anonim ***** válasza:
54%
Bocs, ez hülyeség. Ha odafigyelsz, akkor nem teszel bele, ennyi. Én nem vagyok vegán, és nem iszom se tejjel, se tejszínnel a kávémat, hasonló példát is csak a teánál tudok mutatni, amikor eldöntöttem, hogy ezentúl nem cukorral iszom, hanem magában, egyszerűen nem tettem bele. Mert figyeltem készítéskor, ennyi.
2017. jan. 12. 13:07
 16/23 anonim ***** válasza:

én nem vagyok vegán (még...húst sosem ettem), de hogy a fenébe öntöd bele a tejszínt "véletlenül"? mert ha valaki más csinálja neked, akkor ok.

mint a múltkor, mikor kértem kávét, direkt mondom a nőnek, hogy tej nélkül (mert a tesóm tejjel kérte, nő meg megkérdezte, hogy azt is tejjel- én meg mondtam, azt tejjel, de az enyémet anélkül- erre tejet beleönti...jobb helyeken magad öntöd bele, nem alapból úgy adják.

zselatinba sajna én is belefutottam, ilyen csokihab volt, a franc se gondolta volna, hogy van benne. na meg, mivel sportolok, szoktam energiaszeleteket vinni a bicajtúrákra. hát, őt nagyon kell figyelni...sokban van zselatin. tej is sajna.

2017. jan. 13. 22:03
 17/23 anonim ***** válasza:
0%

"hogy a fenébe öntöd bele a tejszínt "véletlenül"?"

Szerintem a kérdező alig várja, hogy történjenek ilyen véletlenek. Ettől ugyanis érdekes lesz az élete. Van témája. Tartok tőle, hogy a vegán életmódot sem elvből, jól átgondolt célokkal választotta, hanem azért, hogy legalább ebben különbözzön a többségtől. Ha lennének elvei a divatozás mögött, akkor nem történnének ilyen véletlenek. De ha történnének is, akkor sem ezzel próbálna buksisimogatást kieszközölni itt a gyk-n. Mert egy ilyen feleletet vár:

Jé, de érdekes, velem is pont ez volt! :))) de hát ez mindenkivel megtörténhet. Te már így is sokat tettél, hiszen a jó utat választottad! Majd szépen lassan belejössz a vegán életmódba. Csak így tovább, bravó! :)))

2017. jan. 16. 10:46
 18/23 anonim ***** válasza:
én azt nem értem, hogy ő maga beleönti "véletlenül". tehát, nem más önti bele, nem is egy készételről van szó, aminek nem nézte meg tüzetesen a hozzávalóit, hogy van-e benne állati. hanem "véletlenül" elővette a tejszínt (otthon, máshol?), véletlenül kibontotta, és véletlenül beleöntötte a kávéba...na nehogymár.
2017. jan. 16. 23:32
 19/23 anonim válasza:
Egy idő után hozzászoksz, hogyha a házon kívül akarsz kávézni, akkor cipelned kell magaddal egy kis mandulatejet (vagy amilyet használsz). Ez van :)
2017. febr. 8. 17:52
 20/23 anonim ***** válasza:

"Hát ezaz, hogy te szigorú étrend betartásról beszélsz én meg életmódról..."

Nekem szinte soha nincs különbség a kettő között... Nyilván életmód, ha vegán vagy. Ami egyben korlátozásokkal járó étrend. Nincs ellentmondás.

2017. febr. 8. 18:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!