Mi értelme van az ilyen ételeknek, mint pl. vegán bacon, vegán kolbász?
Ha valaki vegán életmódra vált, akkor ő ugye nem akar többé húst enni. Viszont akkor mi szüksége van olyan ételekre, mint pl a vegán bacon, vegán kolbász, vegán virsli??? Hiszen ezek tulajdonképpen hasonlítanak a "normál" társaikra, annyi különbséggel, hogy növényi alapúak, de a forma, íz stb. hasonló. Ha valaki lemond a húsról, akkor miért akar pl kolbászutánzatot enni? Pont hogy undorodnia kellene a kolbásztól, és helyette pl. sült zöldségeket enni.
A kérdéssel nem célom megsérteni a vegán étrenden élőket, egyszerűen csak nem értem a dolgot.
Én pl eü okokból nemigen fogyaszthatok tejtermékeket, tojást, húst meg bazi ritkán.
Bár vegán aki nem hívom magam, de azért van akinek nem csak elvi kérdés. Persze az is van benne nálam, de, ha vegánnak hívnám magam még azt hinnék divatolok.😏
Igen, pontosan ezeket az elnevezéseket nem értem én sem! Pl a margarint sem úgy hívják, hogy "vegán vaj", meg az étolajat sem, hogy "vegán zsír", és a tofut sem, hogy "vegán hús".
Egyébként köszönöm a válaszokat mindenkinek, most már értem, hogy miért léteznek ilyen ételek, bár a névadással valóban lehetnének kreatívabbak :D
"a margarint sem úgy hívják, hogy "vegán vaj", meg az étolajat sem, hogy "vegán zsír", és a tofut sem, hogy "vegán hús"."
Elöször is a margarin jóval régebbi találmány, mint a vegánság, eredetileg a zsír illetve vaj helyettesítésére fejlesztették ki a háború alatt.
Az étolaj meg több évezredes "találmány", azaz semmi köze a vegánsághoz, és nem zsír helyettestítö!
A tofu szintén nagyon régi találmány távolkeleten, és ez sem hús helyettesítésére való!
Mellesleg szerintem nem zavaróbb a vegán kolbász elnevezés, mint pl. a hagymatorta, mivel a torta édesség, a hagyma meg még véletlen sem - ebben az esetben is csak a kinézetete az, ami alapján elnevezték!
Utolsó igen! :D
Multkor valami hamis aranygaluskáról raktak ki receptet. Erre elkezdtek háborogni, ha valami gluténmentes meg laktózmentes, ne merjék “hamis xy-nak” nevezni, mert az NEM UGYAN AZ!
Hát könyörgöm... bárcsak ez lenne életem legnagyobb problémája de tényleg! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!