Hús helyett rakott krumpliba mit tegyek?
Valami húshoz hasonló állagú, ízű dolog? házilag elkészíthető "póthús" esetleg? Ugye kolbászt szoktak, bár azt eleve utálom.
Előre köszönöm a tippeket.
Azt rakjad bele, ami bele való.
Rakott krumpliba krumpli, tojás, kolbász, tejföl.
Én aranyszínűre dinsztelek egy nagy fej hagymát valamilyen zsiradékban, lehúzom a tűzről és amikor már nem túlzottan forró,1 gerezd zúzott fokhagymát és kevés őrölt paprikát keverek bele.
Ezzel locsolom meg soronként a krumplit, és füstölt sajttal megszórom. A végeredmény olyan mintha kolbász lenne benne, legalábbis a lányaim szerint.
Mi évtizedek óta egyszerűen kihagyjuk a kolbászt, soha semmilyen ételben nem szerettem azt (külön OK, de hol kap az ember minőségit? egyszerűbb növényt és tojást enni s más előnye is van), a paprikás krumpli is jobb nélküle, az én ízlésem szerint :)
De múltkor tettem bele "vegán kolbászt", nagyon jó volt. De príma simán is. Sok-sok tojás, tejföl (ezt szeretném kihagyni, de nehéz), sajt, aszalt paradicsom, sült vöröshagyma. Mindből sok :) Nekem ízlik így.
De létezik vegán rakott krumpli is, lecsós, padlizsános (azt is megpróbálhatod hús helyett, végül is) és egyéb. Nekem az már nem igazi rakott krumpli, nem próbáltam őket, de tuti finomak.
Ha nagyon kell valami, ugyebár szoktak alkalmazni hús helyett szóját vagyszejtánt, sokaknak az teljesen jó, szerintem rosszak és ízetlenek, akkor már olajos magvat és gabonát fűszerezek be erősen, így születik a vegán kolbászom, elég jó recepteket lehet találni vegán blogokon, mondjuk én átalakítottam a saját ízlésem és diétám alapján. Persze készen is lehet venni ilyesmit, de 20 éve olyan pocsék gabonakolbászt ettem, hogy azóta se visz rá a lélek, hogy megkóstoljak még egyet (s ma már itt a saját cuccom), de bizonyára fejlődött a dolog, ma már azért sokkal több termék van vegáknak és vegánoknak hazánkban is.
Úgyhogy vannak lehetőségek, de nem lehet tudni, hogy neked melyik jön be leginkább.
A jó, ízes húsra semmi nem hasonlít kicsit sem, állagban a szója és a szejtán mutat fel valamit, de alapvetően a kolbászos fűszerezettség és az extra zsír tesz jót a rakott krumplinak, a húsíz szerintem felesleges, de akinek az kell, az nem ússza meg hús nélkül, mert olyan csak a húsnak van s azoknak sem egyforma.
Vega kolbászt (chorizo van ráírva)
Meg füstölt sót 😍
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!