Ha kiszedik az ételből a húst vendégségben megennéd?
Aki vegetáriánus, annál szerintem kétesélyes, attól függően, hogy mennyire veszi komolyan a dolgot. Ha csak az íze miatt nem szereti a húst, akkor megeheti kiszedés után.
Viszont aki vegán, az alapvetően elvi okból nem eszik húst, és neki olyan lenne, mint egy normális embernek, ha emberhúst főznének bele, csak kiszednék tálalás előtt.
Aki elvi okból vega, az semmit nem fogyaszt, ami érintkezett hússal.
De nem értem, pl fözeléknél miért kellene a feltétnek érintkeznie a fözelékkel magával? Ilyen esetben elöször szednék a vegának, meg a többieknek a fözelékböl és utána mindenki szedhet magának rá feltétet, ha akar.
Ugyanez érvényes a tésztára is, elöször szétosztom a tésztát, és utána a hústartalmú mártást vagy egyebet. Ha meg netán össze akarják keverni a tésztát a mártással, akkor a vega valakinek elötte félretesznek egy tányérnyit!
Nem enném meg.
Ezt maximum az eszi me akk betegség miatt, vagy orvosi tanácsra él húsmentesen de elvi baja nincs vele.
Nem. Ilyen esetben ennék köretet vagy desszertet. Mivel allergiás is vagyok, nem egyszerű rám főzni, de nem is várom el senkitől. Sajnos történt már olyan, hogy vendégségbe sütit vittem (nemcsak magamnak, mindenkinek jutott), és a házigazdáéból nem ettem, csak a sajátomból. Utólag derült ki, hogy sikerült megsértenem ezzel.
Nem bánom, ha magamnak kell vinnem az ételt, viszont szeretem, ha ilyenkor előre szólnak, hogy nekem nem főznek külön. Rosszul esik, ha ott derül ki, hogy nekem nincs kaja, vagy a házigazda megsértődik, mert nem eszek a főztjéből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!