Milyen vega étel van amiben nincs, vagy nagyon kevés kálcium van?
Figyelt kérdés
2010. jún. 28. 15:20
1/11 anonim válasza:
és miért nem akarsz kalciumot bevinni a szervezetedbe? ha keveset viszel be, a csontokból vonja el a szervezeted!
2/11 A kérdező kommentje:
Viszont a vesekő is ebből képződik. A csontjaimnak elegendőt azért eszek, de mivel vesekő hajlamos vagyok erre is figyelnem kell.
2010. jún. 28. 15:35
3/11 anonim válasza:
Gyakorlatilag semmilyen vega élelmiszerben nincs kalcium.
4/11 A kérdező kommentje:
A tejtermékekben nincs sok kálcium? Vagy én vagyok nagyon félre informálva?
2010. jún. 28. 15:39
5/11 anonim válasza:
valamennyi calcium ürül is, tudod. elegendő folyadékot igyál, vesekő nem feltétlen képződik:P
de megvárhatod, míg olyan calciumhiányos állapotba kerülsz, h görcsölni fogsz...mintha tetániás rohamod lenne, olyan!
6/11 A kérdező kommentje:
Természetesen nem akarok én lemondani a kalciumról, de mivel már volt vesekövem félek hogy újra képződik. És elég sok tojást, sajtot illetve más tejtermékeket eszek.
2010. jún. 28. 15:45
7/11 anonim válasza:
Az ételek és élelmiszerek kalciumtartalma
(az értékek 10 dkg-ra vagy 1 dl-re vonatkoznak)
mák 968 mg
trappista, Óvári 600 mg
mogyoró 290 mg
mandula 238 mg
dióbél 202 mg
szója 200 mg
tejföl 130 mg
paraj, búza 133 mg
napraforgó 118 mg
sóska 113 mg
banán, mazsola 110 mg
szárazbab 106 mg
kelkáposzta 57 mg
csiperke 45 mg
narancs 44 mg
zöldborsó 41 mg
sütőtök 40 mg
méz 40 mg
meggy 35 mg
lencse 74 mg
tökmag 66 mg
8/11 anonim válasza:
a vesekő megelőzése a sok-sok-sok folyadék, inkább arra figyelj, hogy az ásványvíz összetétele milyen ;)
9/11 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat :)
2010. jún. 28. 18:00
10/11 anonim válasza:
A túlzott kálciumbevitelt kompenzálandó két dolgot tegyél. Az egyik, amit már írtak előttem is az elegendő folyadékbevitel a vesekő ellen. A másik fontos dolog, hogy a kálcium felelős az izmok összehúzódásáért, a magnézium meg az elernyedésükért, ezért a kettőre egyszerre van szüksége a szervezetednek. Magnéziumtartalmú növényi ételek: teljes kiőrlésű gabonából készült kenyér, rizs, diófélék, zöld színű zöldségfélék (pl. spenót).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!