A gomba vegetarianus étel?
Végülis biológiailag félig állat, ezért érdekelne, hogy a vegetarianusok hogyan vélekednek erről.
Persze logikusan annak minősíthető, hiszen nem kell egy állatnak sem szencedést okozni, hogy megegyük, de mégis érdekelne, kinek mi a véleménye.
nem, biológiailag sem félig állat, hanem "nem-növény". A növények és állatok országán kívül még létezik a gombák országa is, tehát ez egy külön evolúciós ág, és igen, vegetáriánus étel :) Én is az vagyok és rengeteget eszek belőle.
Amúgy növények országába tartoznának, csakhogy nem fotoszintetizálnak, tehát nincs szükségük napfényre. Az állatok közé nem sorolhatjuk, hisz nincs rájuk jellemző képességük, például nem tudnak mozogni, helyt/helyzetet módosítani stb...
Érdekes, hogy én is úgy tanultam, hogy bizonyos szempontokból félig állat, félig növény.
Nem képes magának előállitani táplálékot - ezért biológialilag félig állatnak mondható.
Még általánosban tanitották igy, könyvben is ez volt. És nem vagyok hülye, mert jó tanuló vagyok, gimibe járok már hetediktől.
15/L
16:14 vagyok:
Egyébként még megjegyezném, hogy a vegetáriánusoknak különböző csoportjai vannak. Tudtommal nem mindegyik eszi meg a gombát. Meg aztán sok ember nem is szereti, én nagyon szeretem...lehet mindjárt valaki azt fogja irni, hogy azért vagyok ilyen hülye. :P
Ha vega lennék, akkor is megenném a gombát.
:D
Nekem még azt tanították, hogy se nem állat, se nem növény, hanem gomba. :D Fonalas szerkezetű, és igazából nincs rá külön csoport név.
20/L
Igazatok van, helytelen volt úgy fogalmaznom, hogy biológiailag félig állat, ugyanis tényleg egy külön "faj".
(bár nekünk is úgy tanították, hogy félig növény-félig állat, mivel az állatokra jellemző táplálkozása van (heterotróf), és félig növény, szaporodását tekintve.
Bár elmondta a biosztanárom, hogy sokféle tézis van rá.
Nna akkor egy kis biosz:D
Az élőlényeket 5 országba soroljuk:
1. Prokarióták
2. Eukarióták
3. GOMBÁK!
4. Növények
5. Állatok
Igaz, kicsit elavult ez a rendszerezés, de ezt most hagyjuk, itt most lénegtelen.
A gombák nem növények, mert :
- heterotrófok (kész, szerves anyaggal táplálkoznak)
- nincsenek növényi szerveik
- a sejtfal alapanyaga kitin
Nem állat, mert:
-nem mutatnak állatokra jellemző életjelenségeket
- nincsenek állati szerveik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!