Vegánok figyelem! Kedvenc vegán étel?
Vegán lasagne:
2-3 padlizsánt megpucolunk és lereszelünk. Egy nagy fej vöröshagymát üvegesre párolunk egy kis olajon, majd hozzáadunk 1-2 gerezd fokhagymát és a lereszelt padlizsánt. Lesózzuk, összeforgatjuk, esetleg vízzel felöntjük, és addig főzzük, amíg a padlizsán meg nem puhul.
Olajon megpirítuk egy kis lisztet, hozzáadunk fél liter szójatejet vagy rizstejet (sok mindennel lehet pótolni) majd besűrüsödésig keverjük.
Egy üveg paradicsompürét felöntünk vízzel, ha túl sűrűnek látjuk, és összekeverjük bazsalikommal és sóval.
Egy tepsi aljára merünk valamennyi besamelt, majd jön rá a paradicsompüré, a padlizsán és ismét a besamel, majd rá a tészta. Rétegezzük. A tetejére reszelhetünk egy kis tofut vagy növényi sajtot.
Sütőben, fólia alatt 180 fokon addig sütjük, amíg meg nem puhul a tészta. Ha szeretnénk, hogy rápiruljon a sajt levesszük és úgy is sütjük kb 10 percig.
A Diósült... nemcsak vegánoknak ízlik, nálunk az egész család imádja.
Ez az eredeti recept, bár én egy picit változtattam már rajta.
Hamburger zöldségfasírtból. Bármilyen zöldségekből meg lehet csinálni, de fontos, hogy ne legyen túlzottan sok leve. Őrölt zabpehely, csicseriborsó liszt tartja egyben a pogácsákat és ugyanúgy sütöm, mint a hamburger húst.
Vegánként is ugyanazok a kedvenceim, mint régen mindenevőként: pizza, gyros, lasagne, rántott dolgok. Zöldségekkel készítve, a megszokott fűszerezéssel szerencsére nem érzem a hús hiányát.
Miso leves és sushi, minden nap tudnám enni.
A miso leveshez beáztatunk egy kevés szárított shiitake-gombát, majd ezt felfőzzük bő lével (a gombalevet is beleönthetjük), wakame-vel (tengeri alga), illetve apróra kockázott silken tofuval (puha tofu), apróra szelt újhagymát is adhatunk hozzá. Növényi dashival ízesítjük (algaalapú). Ha megpuhult a gomba, levesszük a lángról és ízlés szerinti miso-t teszünk benne, jól elkeverjük.
A sushihoz rizsecettel és cukorral és egy csipet sóval sushi rizst főzünk, majd bambusz tekerőmatrac és nori algalap segítségével kiterítjük a rizst, megtöltjü 1/3-ig zöldséggel (avokádó, répa, tofu, shiitake gomba, stb.) feltekerjük és felszeleteljük :)
Rántott tofu, gomba
Rántás: liszthez teszek fűszerkeveréket, sót, borsot. Vizet is teszek hozza, annyit hogy tojás állagú legyen.
Remélem tudtam segíteni!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!