Hogy válhatnék vegetáriánussá, vegánná?
A viccet félretéve szerintem nem a legegészségesebb ha valaki annyira fanatikusan vegetáriánus, de persze ez mindenkinek a saját döntése. Amúgy meg szerintem mindenképp fokozatosan kéne átállni erre az egészre, figyelj arra hogy a fehérje szükségleted meglegyen, ezt pl a magas fehérjetartalmú növényekből tudod pótolni: (bab, borsó, kukorica, lencse, spenót, brokkoli, szója)
Én 60 évesen álltam át növényi étrendre (azért nem vegánt írok, mert egyrészt csak kaja terén mondtam le az állati termékekröl, másrészt nem elvi, hanem föleg gyakorlati okiam vannak erre), kb hasonló táplálkozási módról, mit amit te müvelsz.
Amikor rájöttem, hogy ezt meg kellene próbálni, akkor attól kezdve nek ettem semmiféle állati eredetü élelmiszert, természetesen odafigyelve a makrókra, és azóta is jól elvagyok ezzel a módszerrel. Az egészségem igen jelentösen megváltozott pozitív irányba, és jelenleg semmifélel késztetést, kívánást nem érzek arra, hoyg visszaálljak a régi rendszerre.
Köszönöm a válaszokat,gondolom van sok pozitív hatása az életmódváltásnak.Nekem egyik napról a másikra biztos hogy nem fog menni,januártól fokozatosan próbálok leállni a hússal,február elejéig..meg amúgy is van még két fácán meg egy őzcomb a fagyóba,azt nem hagyom kárba veszni..☺
Komolyra fordítva a szót,megvan bennem az elhatározás hogy abbahagyom a húsfogyasztást,egészségügyi és elvi okokat tekintve egyaránt.A bátyám sosem evett húst mint ahogy azt írtam is,22 éves koromig én sem,ő azóta sem,és tökéletesen megvan,egészséges,fitt.Míg én fiatalabb vagyok és már vérnyomáscsökkentőt,és egyéb gyógyszereket szedek,amiket bízok benne hogy az életmódváltással járó remélhető testsúlyvesztés után elhagyhatok,és elmúlnak az ízületi fájdalmak,fáradtságérzet,levertség stb..Bízok benne hogy ha nem is olyannak mint 22 évesen,de jobb egészségi állapotnak fogok örvendeni a jelenleginél,néhány hónap múlva.
Engem is nagyon zavartak az állatiparban zajló dolgok, de csak akkor lettem vegán, amikor megbizonyosodtam róla, hogy a növényi étrend teljesen egészséges és biztonságos mindenki számára.
Usa, Anglia, fejlettebb országok hivatalos dietetikusai is mind a vegán étrendet ajánlják, mi egy picit le vagyunk maradva, de már nálunk is terjed a vegán életmód elismerése az orvosok között.
38 évesen lettem vegán, kb 3 hét kellett, amíg az emésztésem, meg az ízlelésem hozzászokott az új dolgokhoz, további 1-2 hónap, mire belejöttem a napi rutinba, de életem legjobb döntése volt. A szervezeted meg fogja hálálni, ha nem tömöd többé állati fehérjékkel, heme vassal, meg az állatok húsában lévő káros anyagokkal.
Az legyen z arany középút, ami a szervezetednek és az állatoknak is a legjobb. Semmi reális oka nincs, hogy állati eredetű kajákat egyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!