Honnan jött ez az érv hogy a tejet a tehén nem az embernek termeli?
Az úgynevezett biológiából.
A tehétej a kb. 80 kg-os kisborjú növekedéséhez elegendő mennyiségű zsírt, hormont, stb. tartalmaz. Ahhoz, hogy te folyton vehess tejet a boltban, mesterségesen tartják fenn a tehenek tejtermelését.
A burgonyát megeszed, vagy az állat húsát, az életben tart, meg tudod emészteni. De egy mási állat ANYAteje nem az emberre termelődik beltartalmilag sem.
"Ahhoz, hogy te folyton vehess tejet a boltban, mesterségesen tartják fenn a tehenek tejtermelését."
Ahhoz, hogy te folyton vehess gyümölcsöt és zöldséget a boltban, mesterséges körülmények között késztetik növekedésre a növényeket. Vagy import esetén mesterséges módszerekkel lassítják az érési időt, hogy ne legyen fonnyadt az a paradicsom. De ez miért lenne rossz?
"A burgonyát megeszed, vagy az állat húsát, az életben tart, meg tudod emészteni.De egy mási állat ANYAteje nem az emberre termelődik beltartalmilag sem "
A laktóz toleráns emberek a tejet is meg tudják emészteni, abból is tápanyagot nyernek és életben tartja őket.
2
Megértettem a kérdést. Te nem tudsz különbséget tenni egy újszülött növekedéséhez és letben maradásához, időszakosan termelődő dolog és a hús, zöldségek között. Nem a cél, a beltartalom számít.
Kérdező:
Ne velem vívd meg a szalmabábharcaidat. A kérdésedre válaszoltam.
Több nem tejfogyasztó kultúra van a bolygón, mint tejfogyasztó. ÉS a tejfogyasztók között is van egy igen nagy százalék, amelyik nem bírja feldolgozni a tejet.
Ami nem jelenti azt, hogy a sajt nem finom. Annyit jelent, amit az elsőben leírtam.
Nem többet, nem kevesebbet.
"Megértettem a kérdést. Te nem tudsz különbséget tenni egy újszülött növekedéséhez és letben maradásához, időszakosan termelődő dolog és a hús, zöldségek között. Nem a cél, a beltartalom számít."
Próbáld már értelmezni a kérdésem! Ugyanis a szóban forgó szempontból semmi különbség. Ha az érv, hogy nem neked termeli, akkor ez mindegyikre ugyanúgy igaz.
" Utolós vagyok, lemaradt: az ipari növénytermesztés kritikája pedig NEM érv a tehén anyatej fogyasztása MELLETT."
Akkor ismét, próbáld értelmezni is, amit olvasol! Senki nem érvelt a tehéntej fogyasztása mellett. A kérdés a tejfogyasztás elleni egyik gyakori érv értelmetlenségére hivatott rávilágítani.
6
Értelmeztem a kérdést.
Te azonban nem kérdést tettél fel, hanem egy szándékot arra, hogy azt a biológiai tényt, miszerint a tehén anyatejét nem az embernek termeli, mindenképpen levered. Ezért mondtam, hogy a te érvelési hibád a szalmabáb, és csak nyugodtan.
Utoljára:
egy zöldség teste maga lény. Egy állat teste maga a lény. Az létezéshez nő. Tehát, ha megeszel egy csirkét paszternákkal, akkor elfogyasztottad. Nem pedig az anyatejüket termeltetted velük mesterségesen éveken át, hogy megihasd. Ezek a növények és állatok (test)részei, melyekből állnak.
Nem ugyanaz.
Ez különbözteti meg az utód életben tartásához és felneveléséhez szükséges, annak megfelelően zsírozott-hormonozott mirigyváladékot magától az állat szükségképpen létező testrészeitől.
Tőlem azt eszik mindenki, amit akar vagy bír. De ha nem látod a mirigyváladék és a cékla/csirke combja közötti különbséget, akkor van baj ...
És komolyan befejeztem, mert te a prekoncepciódat erőlteted, szalmabábharcolsz, és logikai bakugrásokat követsz.
"Te azonban nem kérdést tettél fel, hanem egy szándékot arra, hogy azt a biológiai tényt, miszerint a tehén anyatejét nem az embernek termeli, mindenképpen levered"
Te jó ég, ember! Kérj meg valakit hogy segítsen szöveget értelmezni, ha neked ennyire nem megy! Se a kérdés, se a válaszok nem erről szóltak, ezt az ökörséged kizárólag te erőlteted...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!