Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Honnan jött ez az érv hogy a...

Honnan jött ez az érv hogy a tejet a tehén nem az embernek termeli?

Figyelt kérdés
Annyira értelmetlen érv, sosem értettem. Hiszen semelyik állat sem növény semmit nem az ember táplálékának termel. Pl a burgonya sem nekünk raktároz a gyökérgumóiban, a bab- és borsófélék sem nekünk növesztenek hüvelyeket, stb.
2018. szept. 28. 12:15
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
74%

Az úgynevezett biológiából.

A tehétej a kb. 80 kg-os kisborjú növekedéséhez elegendő mennyiségű zsírt, hormont, stb. tartalmaz. Ahhoz, hogy te folyton vehess tejet a boltban, mesterségesen tartják fenn a tehenek tejtermelését.

A burgonyát megeszed, vagy az állat húsát, az életben tart, meg tudod emészteni. De egy mási állat ANYAteje nem az emberre termelődik beltartalmilag sem.

2018. szept. 28. 12:25
 2/25 anonim ***** válasza:
85%
Első, szerintem nem értetted meg a kérdést. A burgonya se neked szánta a gyökérgumóját, hanem magának. A tehén nem neked szánta a tejet, hanem a borjúnak. A csirke nagyon nem neked szánta a saját húsát. Mégis, mindhármat meg tudod emészteni (legalábbis az emberek nagy többsége meg tudja). Miért pont a tej esetén érvelünk azzal, hogy az nem az embernek van? Ha azzal érvelünk, hogy egészségtelen az összetétele, az oké lenne, de nem azzal szoktak. Ennyi erővel a zöldborsóra is mondhatom, hogy nyilván nem lehet egészséges az összetétele, hiszen azok a magok félérettek, és arra valók, hogy egy új növény fejlődjön ki belőlük...
2018. szept. 28. 12:32
 3/25 A kérdező kommentje:

"Ahhoz, hogy te folyton vehess tejet a boltban, mesterségesen tartják fenn a tehenek tejtermelését."

Ahhoz, hogy te folyton vehess gyümölcsöt és zöldséget a boltban, mesterséges körülmények között késztetik növekedésre a növényeket. Vagy import esetén mesterséges módszerekkel lassítják az érési időt, hogy ne legyen fonnyadt az a paradicsom. De ez miért lenne rossz?

"A burgonyát megeszed, vagy az állat húsát, az életben tart, meg tudod emészteni.De egy mási állat ANYAteje nem az emberre termelődik beltartalmilag sem "

A laktóz toleráns emberek a tejet is meg tudják emészteni, abból is tápanyagot nyernek és életben tartja őket.

2018. szept. 28. 12:35
 4/25 anonim ***** válasza:
53%

2

Megértettem a kérdést. Te nem tudsz különbséget tenni egy újszülött növekedéséhez és letben maradásához, időszakosan termelődő dolog és a hús, zöldségek között. Nem a cél, a beltartalom számít.

Kérdező:

Ne velem vívd meg a szalmabábharcaidat. A kérdésedre válaszoltam.

Több nem tejfogyasztó kultúra van a bolygón, mint tejfogyasztó. ÉS a tejfogyasztók között is van egy igen nagy százalék, amelyik nem bírja feldolgozni a tejet.

Ami nem jelenti azt, hogy a sajt nem finom. Annyit jelent, amit az elsőben leírtam.

Nem többet, nem kevesebbet.

2018. szept. 28. 12:41
 5/25 anonim ***** válasza:
45%
Utolós vagyok, lemaradt: az ipari növénytermesztés kritikája pedig NEM érv a tehén anyatej fogyasztása MELLETT.
2018. szept. 28. 12:42
 6/25 A kérdező kommentje:

"Megértettem a kérdést. Te nem tudsz különbséget tenni egy újszülött növekedéséhez és letben maradásához, időszakosan termelődő dolog és a hús, zöldségek között. Nem a cél, a beltartalom számít."

Próbáld már értelmezni a kérdésem! Ugyanis a szóban forgó szempontból semmi különbség. Ha az érv, hogy nem neked termeli, akkor ez mindegyikre ugyanúgy igaz.

" Utolós vagyok, lemaradt: az ipari növénytermesztés kritikája pedig NEM érv a tehén anyatej fogyasztása MELLETT."

Akkor ismét, próbáld értelmezni is, amit olvasol! Senki nem érvelt a tehéntej fogyasztása mellett. A kérdés a tejfogyasztás elleni egyik gyakori érv értelmetlenségére hivatott rávilágítani.

2018. szept. 28. 12:52
 7/25 anonim ***** válasza:
38%

6

Értelmeztem a kérdést.

Te azonban nem kérdést tettél fel, hanem egy szándékot arra, hogy azt a biológiai tényt, miszerint a tehén anyatejét nem az embernek termeli, mindenképpen levered. Ezért mondtam, hogy a te érvelési hibád a szalmabáb, és csak nyugodtan.

2018. szept. 28. 12:54
 8/25 anonim ***** válasza:
55%

Utoljára:

egy zöldség teste maga lény. Egy állat teste maga a lény. Az létezéshez nő. Tehát, ha megeszel egy csirkét paszternákkal, akkor elfogyasztottad. Nem pedig az anyatejüket termeltetted velük mesterségesen éveken át, hogy megihasd. Ezek a növények és állatok (test)részei, melyekből állnak.

Nem ugyanaz.

Ez különbözteti meg az utód életben tartásához és felneveléséhez szükséges, annak megfelelően zsírozott-hormonozott mirigyváladékot magától az állat szükségképpen létező testrészeitől.

Tőlem azt eszik mindenki, amit akar vagy bír. De ha nem látod a mirigyváladék és a cékla/csirke combja közötti különbséget, akkor van baj ...

És komolyan befejeztem, mert te a prekoncepciódat erőlteted, szalmabábharcolsz, és logikai bakugrásokat követsz.

2018. szept. 28. 13:01
 9/25 A kérdező kommentje:

"Te azonban nem kérdést tettél fel, hanem egy szándékot arra, hogy azt a biológiai tényt, miszerint a tehén anyatejét nem az embernek termeli, mindenképpen levered"

Te jó ég, ember! Kérj meg valakit hogy segítsen szöveget értelmezni, ha neked ennyire nem megy! Se a kérdés, se a válaszok nem erről szóltak, ezt az ökörséged kizárólag te erőlteted...

2018. szept. 28. 13:10
 10/25 anonim ***** válasza:
91%
Teljesen magától értetődik . Az más kérdés hogy a szükség és az ipar erre állt rá . A megszokás haszon legyűri az észérvet természetet , a finom szűrt liszt 60 éve sehol sem volt évszázadokig évezredekig nem létezett most meg ez van szinte mindenhol .
2018. szept. 28. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!