Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Eddig nem ettem tejtermeket....

Eddig nem ettem tejtermeket. Mert h az nem az embernek valo amivel egyet ertek. Ha ennek most tejtermeket az gaz lenne? Van aki veganbol lett vega?

Figyelt kérdés

2018. szept. 14. 22:31
 1/4 anonim ***** válasza:
79%
Azt eszel, iszol amit akarsz.
2018. szept. 14. 23:21
 2/4 anonim ***** válasza:
82%

Ne foglalkozz másokkal, nyilván egyesek szerint gáz lenne, mások szerint csak egészségtelen, megint mások szerint jó vagy mindegy. Döntsd el magad.

Persze, hogy van ilyen ember, szinte mindenféle eset létezik étrendváltoztatásban s másban is, ennyi milliárd embernél nem is csoda. Sokan megpróbálkoznak a veganizmussal és nem mindenkinek jön be.

Esélyes, hogy laktózérzékeny vagy valamilyen szinten. A laktóz megemésztése felnőttként nem természetes, bár sokaknak azért megy. De ahhoz általában az kell, hogy folyamatosan fogyassz laktózt. A családomban van, aki pár év kihagyás után többé nem tud tejet inni hasmenés nélkül. Nekem nincs ilyen gondom, hasonló kihagyás után, de nem esik jól, úgyhogy világéletemben alapvetően kerülni fogom a laktózt.

Ha laktózmenteset (amiben tényleg nincs, nem laktázos speckó) eszel, akkor persze ez nem jelentkezik, illetve csuda tudja, hogy valami tejfehérjeallergia is könnyen kialakul-e, ha nem eszel tejtermékeket...

De ennek köze nincs ahhoz, hogy gáz-e, ez sokkal, de sokkal fontosabb, egészségi dolog.

2018. szept. 15. 00:00
 3/4 anonim ***** válasza:
Nincs semmi gond a tejtermékekkel.Én nem fogyasztok sokat de akkor nagyon jól esik.
2018. szept. 15. 02:07
 4/4 anonim ***** válasza:
93%

Én tulajdonképpen semmilyen állati eredetű élelmiszert nem eszem/iszom túl gyakran. Egyszerűen ritkán kívánom meg, de akkor nagyon. És iszonyat jól esik.

Szerintem próbálj meg házi tejet/joghurtot/sajtot/akármit beszerezni (pl piac). Így a környezetnek sem, az állatoknak sem ártasz közvetetten annyit, mintha a sarki boltból vennél. Na meg a szervezeted is jobban jár, ha nem viszel be mindemféle szintetikus nyalánkságokat.

2018. szept. 16. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!