Eddig nem ettem tejtermeket. Mert h az nem az embernek valo amivel egyet ertek. Ha ennek most tejtermeket az gaz lenne? Van aki veganbol lett vega?
Ne foglalkozz másokkal, nyilván egyesek szerint gáz lenne, mások szerint csak egészségtelen, megint mások szerint jó vagy mindegy. Döntsd el magad.
Persze, hogy van ilyen ember, szinte mindenféle eset létezik étrendváltoztatásban s másban is, ennyi milliárd embernél nem is csoda. Sokan megpróbálkoznak a veganizmussal és nem mindenkinek jön be.
Esélyes, hogy laktózérzékeny vagy valamilyen szinten. A laktóz megemésztése felnőttként nem természetes, bár sokaknak azért megy. De ahhoz általában az kell, hogy folyamatosan fogyassz laktózt. A családomban van, aki pár év kihagyás után többé nem tud tejet inni hasmenés nélkül. Nekem nincs ilyen gondom, hasonló kihagyás után, de nem esik jól, úgyhogy világéletemben alapvetően kerülni fogom a laktózt.
Ha laktózmenteset (amiben tényleg nincs, nem laktázos speckó) eszel, akkor persze ez nem jelentkezik, illetve csuda tudja, hogy valami tejfehérjeallergia is könnyen kialakul-e, ha nem eszel tejtermékeket...
De ennek köze nincs ahhoz, hogy gáz-e, ez sokkal, de sokkal fontosabb, egészségi dolog.
Én tulajdonképpen semmilyen állati eredetű élelmiszert nem eszem/iszom túl gyakran. Egyszerűen ritkán kívánom meg, de akkor nagyon. És iszonyat jól esik.
Szerintem próbálj meg házi tejet/joghurtot/sajtot/akármit beszerezni (pl piac). Így a környezetnek sem, az állatoknak sem ártasz közvetetten annyit, mintha a sarki boltból vennél. Na meg a szervezeted is jobban jár, ha nem viszel be mindemféle szintetikus nyalánkságokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!