Vegánok! Nyaralások, utazások alkalmával hogy oldjátok meg az étkezést?
Félpanziónak, teljes ellátás kifizetésének van értelme?
Kifejezetten vegán, vagy vegán opcióval rendelkező hotelek, szállodák vannak valahol Magyarországon aquaparkos, fürdős nyaralóhelyeken?
Vagy egyszerű vendégház, ahol ki lehet menni vegán étterembe?
Van ilyen fürdőváros, ahol van vegán étterem a közelben?
A tapasztalataitokra, véleményeitekre vagyok kíváncsi.
Köszönöm a hozzászólást.
Húslé, tojáslé, tejsavó... Felfordult a gyomrom.
Én sem bízom meg bennük. Meg a konyhai eszközök...
Sok pultos nem is tudja, mi az hogy vegán. Tejes, sajtos, szalonnás dolgokat sorolt fel. Ovo-lakto vegetáriánus rövidítésének hiszik. Aztán kérdezgetni, hogy milyen zsiradékban sült, külön, vagy az állatosakkal... Tiszta, növényi olajos vízben főtt-e a rizs.
Vannak, akik szalonnakockás levessel, hallal, sajtos salátával, sertészsírban sült tésztával, rizzsel, burgonyával, tojásos-tejes paníros zöldséggel kínálják a vegánokat...
Én is igyekszem rendszerint gluténmentesen sütni, főzni, nekünk sem tesz jót. A szóját sem bírom, és a rizsre is érzékeny vagyok. De azért tudom, hogy mikor, mennyit bírok enni belőle. Pl. vegán étkezdékben sem igazán tudom elkerülni ezek mindegyikét.
Na és a bolti gluténmentes vegán pékáruk íze, állaga, ára... borzalom. Otthon készítem a pékárukat.
A bolti kifli, zsemle ha nem tejes, akkor tojásos állítólag. De a tojást is fel kéne tüntetni, mégis vizes kiflinek, zsemlének írják.
A kenyerek nem tudom hogy vannak. Pl. a lisztkezelőszer összetevő hol, mit takar, vagy a margarin növényi-e, ha nincs feltüntetve, h milyen. És még azt nem is néztük, hogy hidrogénezett-e. A mesterséges édesítőszerektől, ízfokozóktól, festékektől is rosszul vagyok. Feldolgozott élelmiszerek...
Bármiben lehet bármi, ha megfelel a minimális tartalmi előírásoknak, a többi százaléka meg...
TripAdvisor nevű oldalon lehet éttermeket is keresni, és lehet szűkíteni vegán opciósra, gluténmentes lehetőségre, vegetáriánusbarátra.
Nem tudom, hogy mi alapján döntötték ezt el, de az feltűnt, hogy nem minden városban ad ki minden lehetőséget. Lehet, hogy működőképes, és fel vannak készülve rá (tudják, hogy mi az, h vegán), ha nem felejti el a pincér átadni az üzenetet a konyhába, és ott mennyire veszik komolyan... Egyes helyeken végignéztem az étlapokat, de ott nyoma sincs vegán résznek, meg a többinek sem. Lehet, h párolt zöldségekkel, egyébbel is tudnak szolgálni, ha kérik, de nem fektetnek rá hangsúlyt, hogy ráírják az étlapra. Ha rajta lenne, akkor meg külön cím alá kéne őket venni, hogy elég legyen csak azokat megnézni, vagy különböző jelöléseket használhatnának, mint az allergének, vagy a csípős ételek esetében egyes helyeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!